5 Şubat 2021 Cuma

PİLELİ BÖREK

 



Her zaman pratik şeyleri çok sevmişimdir. Bu blogun temelinde de çoğunlukla pratik tarifler oldu bugüne kadar. Bakılası değil yapılası yemek tarifleri.
İşte bu ünvana yakışır bir tarif daha. Bugüne kadar kıymalısı, patateslisi, peynirlisi gibi farklı çeşitlerini yaptığım bu tarifte en sevdiğimiz açıkara kıymalı patatesli olan.

Malzemeler:
  • 2 adet yufka (benim yuvarlak tepsim 30 cm çapında, büyük fırın tepsileri 3 yufka kaldırıyor)
Sos için;
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yopurt (mümkünse sulu tarafından)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
  • 1/2 çay bardağı su
  • Tuz
İç harcı için;
  • 200 gr kıyma
  • 1 büyük boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • su
Yapılışı:
  1. Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp hazırlıyoruz.
  2. Bir tencereye iç harç için zeytinyap koyup minik minik doğradığımız kuru soğanı yakmadan soteliyoruz.
  3. Rengi değişen soğanlara kıymayı ekliyoruz.
  4. Kıyma kavrulunca minik küp şeklinde doğradığımız patatesleri ekliyoruz.
  5. Salçayı ve baharatları ekleyerek 2-3 yemek kaşığı su da koyup bir kaç dakika salçayı pişiriyoruz.
  6. Tepsimizi katı yağla iyice yağlıyoruz.
  7. Yufkayı ikiye kesip üzerine sostan sürüyoruz.
  8. İç harcımızı yufka sayımız ikiye bölünerek 4 parça olduğu için 1/4 şeklinde porsiyonlayarak sosladığımız yufkaya yayıyoruz. (Gözünüze az gelmesin, pile yapıp tepsiye yerleştirince yeterli olacak)
  9. Yufkayı geniş tarafından başlayarak ortaya doğru itip pileli yapıyoruz. Bu şekilde tepsiye taşıyoruz. (Instagram sabit storyde yapılışı var, bakabilirsiniz)
  10. Tüm yufkayları bu şekilde yapıp yerleştiriyoruz.
  11. Kalan sosu eşit şekilde tepsiye gezdiriyoruz.
  12. 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails