16 Şubat 2021 Salı

FIRINDA SEBZE VE PIRASALI MANTARLI SIYEZ BULGUR PİLAVI

 


Pilav üstü birşeyler yemeyi hep severim. Bu sefer pilavın üzerine sebzeler koydum ve bolca acı sos dökerek şenlendirdim. Şekeri ve beyaz unu hayatımdan yeniden çıkartalı 12 gün oldu ve bu bana yeterince mutluluk veren bir tabak oldu diyebilirim :) 

Aslında bu iki alternatif ayrı ayrı bir öğün gibi de düşünülebilir.

Malzemeler:

Sebzeler için;
  • 15-20 adet brüksel lahanası 
  • 15-20 adet kültür mantarı
  • Zeytinyağ, tuz
Pilav için;
  • 1 sap pırasa
  • 1 adet kırmızı kambo biberi
  • 7-8 adet kültür mantarı
  • 1,5 su bardağı siyez bulguru
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • Sıcak su
  • Zeytinyağ
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Brüksel lahanalarını ve mantarları yıkayıp ikiye - dörde (iriliklerine göre) bölüyoruz.
  2. Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ koyuyoruz.
  3. Önce brüksel lahanalarını soteleyerek başlıyoruz, dış kabuğu karamelize olmaya başlayınca mantarları atıyoruz. Yüksek ateşte suyunu hafifçe salıp çekince tuz ilave ediyoruz. 
  4. Bir fırın kabına aktarıp 200 derece fırında yaklaşık 20 dk kdar pişmeye bırakıyoruz.
  5. Pilav için bulguru 2 su bardağı sıcak suda bekletiyoruz.
  6. Pırasa, biber ve mantarları ince ince doğruyoruz.
  7. Bir tencereye 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ koyup önce pırasaları soteliyoruz.
  8. Yumuşayan pırasalara biberleri ekliyoruz.
  9. Bir kaç dakika sonra mantarları da ekleyip beraberce kavurmaya devam ediyoruz.
  10. Salça ve domates sosu ekleyerek, tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz.
  11. Sıcak suda beklettiğimiz bulguru (tüm suyunu çekmiş oluyor) ekleyip 3 su bardağı soğuk su katarak tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  12. Arada karıştırarak tüm suyunu çektiriyoruz.
  13. Pişen pilavın üstüne kağıt kağıt havlu koyup demlenmeye bırakıyoruz.
  14. Pilavın üzerine pişen sebzeleri ve varsa acı sos ekleyerek servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails