Yoğun istek alan kalburabastı tarifi geldi.
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 150 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon
İçine ceviziçi
Yapılışı:
- Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyip şerbet koyulaşana kadar kaynatalım.
- Şerbet koyulaşınca limon suyu ekleyip soğumaya bırakalım.
- Un hariç hamurun tüm malzemelerini bir kaba koyalım.
- Ele yapışmayan rahatça şekil verilebilen bir hamur oluncaya kadar un ekleyelim.
- Cevizleri robotta iri taneli olacak şekilde çekelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça alıp avucumuzda açalım.
- Kalbur ya da farklı bir iz veren malzemeye hamuru bastırıp diğer tarafına ceviz koyup kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
- Tüm hamur bitene kadar bu şekilde yapalım. Yaklaşık 25 adet çıkıyor.
- 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız pişince fırından alıp soğuyan şerbeti üzerine dökelim.
Afiyetle, sağlıka
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder