2 Mayıs 2020 Cumartesi

GÜLLAÇ


Ramazan güllaçsız, güllaç ramazansız olmaz.. Ayrılmaz bir ikilidir onlar.
Benim tarifim az tatlı bol sütlü sevenler için. Gülsuyu sevmem, tercihim incecik ve cevizli diyenlere ithafen buyrun benim güllaç tarifim.

Malzemeler:
  • 6 büyük boy güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 büyük kase ceviz içi 
Yapılışı:

  1. Sütü kaynatmadan sadece şekeri eritecek şekilde şekerle karıştırarak ısıtıyoruz.
  2. Şeker eridiğinde içine vanilyaları koyup karıştırıp ocaktan alıyoruz. 
  3. Büyük boy bir borcam (Benimki 40*20 cm) hazırlıyoruz.
  4. Tabana bir kepçe sütten döküyoruz.
  5. Güllaç yapraklarını kırarak borcama bir kat yapıyoruz.
  6. Tekrar süt döküyoruz. Bu şekilde üç kat yapıyoruz.
  7. Cevizlerden süslemek için ayırıp geri kalanını robotta sadece iri iri olacak şekilde ufaltıyoruz. (asla toz değil)
  8. Orta kata bolca iri iri robotta çektiğimiz cevizleri koyuyoruz.
  9. Tekrar süt ve güllaç sıralamasına devam ediyoruz.
  10. Son kata geldiğimizde elimizdeki sütün tamamını dökmüş olmalıyız, kaldıysa yavaş yavaş yedirerek dökmelisiniz.
  11. Sütünü çeken güllacımızı ayırdığımız cevizlerle süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails