13 Mayıs 2019 Pazartesi

ÇATAL



Beş çaylarının vazgeçilmezi olacak eminim, hele çocuklar bayılacak. Bu tarifi şirketten arkadaşımdan edindim, biz çok sevdik. Haydi siz de deneyin !

Malzemeler:


  • 200 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (ben ayçiçek kullandım)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığ toz mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (Hemen dökmeyin)
  • Yumurta sarısı, pekmez ve çörek otu

Yapılışı:

  • Oda ısısında yumuşamış tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, şeker, tuz, mahlep ve kabartma tozunu bir kaba koyuyoruz.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
  • Hamurdan küçük parçalar kopartıp iki tane  rulo yapıyoruz. Minik minik çatallar yapabilmek için karşılıklı iki tanesini uçlarından birleştirip fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde devam ediyoruz. 
  • Yumurta akına 1 tatlı kaşığı pekmez ekliyoruz.
  • Hamurların üzerine sürüyoruz. 
  • Bir çatalla üzerlerine iz bırakarak çizgili olmasını sağlıyoruz. 
  • Çörek otu serpip 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails