30 Ocak 2013 Çarşamba

BEYAZ PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ

Beyaz Peynirli Tava Böreği

Fırın yoksa börek yok mu? Olmaz mı.. Elbette olur.. Özellikle bu börek sizi fırında yapılan böreklerden bir müddet uzaklaştırabilir haberiniz olsun. İçine her türlü malzemeyi koymak mümkün. Sadece pişmiş malzeme koymanızı öneriyorum. Bir de kullandığınız tava, teflon olmalı ya da  en güzeli de seramik..

Kahvaltıda, beş çayında, altın gününde, yazlıkta, kışlıkta :) her durumda her yerde yapılabilecek bu böreği çok seveceğinizi düşünüyorum.

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir (ben biraz da rende kaşar ilave ediyorum)
  • ince kıyılmış maydanoz (miktarı size bağlı)
  • 1 yumurta
  • tuz
  • Tavayı yağlamak için sıvıyağ

Yapılışı:


  1. Derin bir kasede sıvıyağ, süt ve yumurtayı damak zevkimize göre tuz ilave ederek çırpıyoruz.
  2. Tavamızı (25-28 cm tava bu yufka adedi için uygundur, daha küçük ya da büyük tava için yufkaların sayısı değişebilir) sıvıyağ ile iyice yağlayıp birinci yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tavamıza yerleştiriyoruz.
  3. Üzerine hazırladığımız sıvı harçtan döküyoruz.
  4. İkinci ve üçüncü yufkayı elimizle gelişigüzel parçalıyoruz.Kat kat yufka-sıvı harç olacak şekilde yerleştirmeye devam ediyoruz. İkinci yufkanın bir kısmı kalacak şekilde bunu tekrarlıyoruz.
  5. Daha sonra bu yufkaların üzerine peynir-maydanoz karışımını eşit miktarda yayıyoruz. Harcın üzerine yufkaları döşemeye, araya sıvı harçtan dökerek devam ediyoruz.
  6. Son yufkada, kenarda sarkan yufkayı da toparlayarak böreğimizi döşemeyi tamamlıyoruz. Sıvı harçtan üzerine de dökerek tavanın kapağını kapatıyoruz.
  7. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişiriyoruz. Alt kısım kızarınca bir tabak yardımı ile böreğimizi ters çevirip, diğer kısmını da pişiriyoruz.(Pişirme işlemi yaklaşık 25-30 dk sürüyor) 

Afiyetle & sağlıkla,

6 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

tava böreğini bende çok seviyorum...özellikle az sayıda misafirler için ideal...koca bir tepsi börek yapınca aile 3 gün börek yiyor...:)))...o nedenle çok severim tava böreğini...ellerinize sağlık

fatosun mutfagından... dedi ki...

hem pratik hem lezzetlidir,ellerine sağlık..sevgiler

Unknown dedi ki...

Cok nefis görünüyor afiyetler olsun

pie kurabiye dedi ki...

Müge'cim ben de şimdi pişiriyorum.Fırın ısınana kadar börek ocakta pişiyor.Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık harika:))

Adsız dedi ki...

[url=http://buyonlinelasixone.com/#9418]lasix without prescription[/url] - lasix online without prescription , http://buyonlinelasixone.com/#11644 lasix no prescription

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails