2 Aralık 2009 Çarşamba

ŞİPŞAK DOĞUMGÜNÜ SOFRASI ve SÜPRİZ HEDİYEM

Nasıl geçti bayram tatiliniz? Umarım hepinizin keyfi yerindedir.Vallahi ben maddelediğim yeme-içme ve uyanma kriterlerine pek uyduğumu malesef söyleyemeyeceğim. Yine her gün saat kurdum ve yine malesef çatlayacak duruma gelene kadar yedim :( Bunların dışında yazdıklarımın hepsine uygun hareket ettiğimi belirtebilirim.
Geçen yıllarda da olduğu gibi, annemin ve eşimin doğumgünleri arka arkaya olduğu için bayramda mum üstüne mum üfleyip durdular.
Asıl dün doğumgünü olan eşim, artık yeter, uğraşma bir yerlere gider bir şeyler yeriz deyince hiçbir hazırlığa girişmedim ben de. Ama sonrasında kendini iyi hissetmeyince, hızlısından minik bir organizasyonla evde ne varsa konseptini devreye sokup acil durum sofrası kuruverdim:)
Hal böyle olunca pastayı hazır almam icabetti tabii. Hazır pasta ile aram pek hoş olmadığı, Engin'in de tatlıya çok düşkün olmayışı nedeniyle alternatif bir çözüm ürettim kendimce. Bizi yalnız bırakmayan 2 arkadaşımızın da profiterolü sevmesi nedeniyle iş çıkışı hemen Manolya Pastanesi'ne gittim. Daha önce deneme şansınız oldu mu bilmiyorum ama eğer profiterol seven biri iseniz size buranın profiterolünü denemenizi tavsiye ediyorum, özellikle de parça çikolatalı olanını.
Aldığım profiterolleri evde şık bir tabağa koyduktan sonra, evde olur da pasta yaparsam diye geçenlerde Engin için aldığım "HAPPY BIRTHDAY" harflerinin mumlarını üzerine dizdim. Kırmızı şeker hamurundan kalıpla kestiğim bir kaç adet kalp ve minik şekerlemelerle süsledim.
İşte alternatif pastamız hazır oldu.

Bunun dışında akşam yemeği için şunları hazırladım.

  • Kuru köfte
  • Fırın Patates
  • Tereyağlı Pirinç Pilavı
  • Gavurdağı Salatası
  • Yoğurtlu Patlıcan Salatası
  • Peynir Tabağı
  • Karnıbahar Graten

Menü içerisindeki tarifleri bir sonraki yazımda vermeye başlayacağım.

Gelelim Engin için hazırladığım süprize .. Bunu buradan yazıyorum çünkü eğer uzun zamandır birlikteyseniz eşinize ya da sevdiğiniz, değer verdiğiniz birisine artık hediye daha doğrusu anlamlı hediye bulmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Ya da bu sefer farklı olmak, şaşırtmak istiyor da olabilirsiniz. Açıkçası benim özellikle doğumgünlerinde farklı olmak gibi bir yaklaşımım olmuştur hep..Üstelik 15 senedir birlikte olduğumuz için eşime kazak-pantalon almak pek de anlamlı gelmiyor artık bana :)

Geçmişte yaptığım değişik hediye konseptlerinin üzerine ne yapsam diye bu sene de çok düşündüm. Üzerinde resimlerinin basılı olduğu çikolataları, keşke bir daha gitsek dediği yere yaptırdığım rezervasyonu, tanıştığımız günden itibarenki resimlerle hazırladığım slayt showu , gazeteye verdiğim ilanı (sanırım en komiği buydu) gibi gibi... düşününce artık tıkanma noktasında olduğumu farkettim ve bir spor mağazasında spor ayakkabı bakarken hayal etmeye başladım kendimi... Evet spor ayakkabı almalıyım...Eee neresinde bunun süpriz dediğinizi duyar gibiyim :)

Son çare olarak google'da şu kelimeleri yazarken buldum kendimi .... ilginç doğumgünü fikirleri ...

İşte çaresizliğimin bittiği andı.. Hep istemiştim ama bulamamış, bir türlü nasıl yaparım diye işin içinden çıkamamıştım ...

Şarkı söylemek.. Ama öyle laptopta ya da herhangi bri kayıt cihazında ses kaydetmek değil, bildiğiniz stüdyo ortamında şarkı söylemek. Enstrümanla, aranjörle, sesinize az da olsa profesyonelce müdahale edilerek :) (Bakın az dedim, kendim bülbülüm ya)

Karşıma çıkan link... Size Özel Müzik tam da aradığım hizmeti veriyordu ... Özel günlerinde kişilere bu konuda yardımcı oluyordu. Hemen aradım; az vaktim kaldığı için endişem vardı. Bayram geliyordu ve bayram esnasında Engin'in haberi olmadan bu hazırlığı yapmam mümkün değildi.

Görüştüğüm bey, Tuncay Bey, sağolsun bana son derece yardımcı oldu. Hemen randevulaştık ve ben bir akşam mesaiye kalıyorum diyip (aman yalan söyledim ya ödüm patladı vallahi) :) stüdyoya gittim. Seçtiğim şarkıyı bir iki tekrarda kayıt ettik ve sonrasında Tuncay Bey keman çalarak ve aranjesini yaparak bana kaydı teslim etti.

İnsanın kendi sesini dinlemesi çok tuhaf :) Bir ara yok verilmez bu dedim ama sonra sonra alıştım. Zaten aldığım tepkiler de hep olumlu oldu, bir yıldız doğuyor yani anlayacağınız :)

Kaydı bir CD'ye çekip, CD'ye de güzel bir fotoğrafla kapak yapıp dün akşam Engin'e hediyesini verdim. İnanılmaz şaşırdı ve duygulandı. İşte görmek istediğim, sevdiklerimin yüzündeki o mutlu tebessümü böylelikle yakalamış oldum..

Afiyetle,

14 yorum:

Burcu Çalışkan dedi ki...

Ne güzel bir fikirmiş, istediğin tepkiye almışsın daha ne olsun. Bu arada Engin'e iyi seneler :))

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Ne guzel fikir :) Yazini buyuk heyecanla okudum. Esinin dogum gununu kutluyorum. En cok hangi sarkiyi soylediginizi merak ettim...

meraklı dedi ki...

ÖNCELİKLE EŞİNİZİN VE ANNECİĞİNİZİN DOĞUM GÜNLERİ KUTLU OLSUN... BENDE EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR SÜRPRİZ HAZIRLAMIŞTIM. AİLELERİMİZ, YAKIN ARKADAŞLARIMIZIN VE SONUNDA DA BENİM MESAJIMIN BULUNDUĞU, AYRI MEKANLARDA KAYDA ALINMIŞ KISA BİR VİDEO ÇEKİMİ. EŞİMİN YÜZÜNDEKİ ŞAŞKINLIĞI VE MUTLULUĞU TARİF EDEMEM.
SİZİN SÜRPRİZİNİZDE HARİKA OLMUŞ. ÇOK ORJİNAL BİR FİKİR.
ALLAH NİCE DOĞUM GÜNLERİNİ SAĞLIK VE HUZURLA GEÇİREBİLMENİZİ NASİB ETSİN...

Ballı Cimcime dedi ki...

Canım öncelikle doğum günü mumlarını üfleyen tüm sevdiklerine nice mutlu seneler dilerim. Bu harika fikri paylaştığın için de sana teşekkürlerimi öpücüklerimi yolluyorum, sevgiler:)

MMO dedi ki...

Merhaba,
Çok sevimli bir pasta olmuş. :)
Eşinizin doğumgünü de kutlu olsun.

Yemekbahane dedi ki...

Teşekkür ederim Burcu'cum, öpüyorum :)

Sevgili DüşBahçesi, madem merak ettin söyleyeyim... "DENİZ VE MEHTAP" şarkısını söyledim, eşimle aramızda özel bir anlamı olduğu için.

Sevgili Meraklı, senin fikrini kafama kazıdım bile.. Sanırım seneyeyi bekleyemeceğim bunu uygulamak için :) Sağolasın !

Ballı Cimcime ve Ayazma,
Yorumlarınız ve tebrik mesajlarınız için teşekkür ederim sizlere de ...

Adsız dedi ki...

Müge hanım, Size Özel Müzik'in sitesinde söylediğiniz şarkıyı örnek olarak koymuşlar..Haberiniz vardır umarım..çok güzel söylemişsiniz ayrıca,tebrik ederim..

fidaneli dedi ki...

walla harıka bır hedıye olmus muge cım:)) ama bende pek merak ettım sımdı senın sesını;))

peynir hösmelimi dedi ki...

Tesekür ederim arkadasim cok incesin:)))
sevgilerle.

Mimosa Café dedi ki...

Bence bu sürprizi yapmak için duyulan motivasyon bile yeterli :) Çok da güzel bir hediye olmuş Müge'cim valla 40 yıl düşünsem aklıma gelmez.

Damak Tadı dedi ki...

Müge'ciğim,eşine mutlu yıllar diliyorum..Hediyen çok güzel ve anlamlı olmuş..En güzeli ise,şarkıyı harika okumuşsun..Geleceğin yıldızı olabilirsin..Bizim gözümüzde artık öylesin canım..


Sevgilerle..

Yemekbahane dedi ki...

Evet haberim var, izin almışlardı ama hepsini koyacaklarını düşünmemiştim doğrusu, rica ettim bir bölümün yayınlayın diye..
Sesimi beğendiniz demek :) Bakın şımarıp BEST OF falan çıkarıcam yapmayın böyle :)

Teşekkür ederim hepinize ...

Sinop dedi ki...

Valla sen bu işi biliyorsun:D

Kırmızı Mutfak dedi ki...

Müge harikasın! Bayıldım fikrine, çabana. Ne mutlu eşine, senin gibi ''güzel'' bir kadına sahip...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails