14 Temmuz 2009 Salı

MÜCVER ve BİRKAÇ FİLM ÖNERİSİ

Bu ara mutfağımda hep yazın nimeti sebze ve meyveler başrolde. Sanırım sizlerin de öyledir. Son derece sıcak olan havalar nedeniyle canımız hafif yiyecekler çekiyor sadece ve en iyisi de sanırım bu. Kabak benim en sevdiğim sebzelerden biri. Bir de kabuklarının o içimi bir hoş eden yapışkanımsı dokusu olmasa daha da iyi olacak ama ne yapalım, gülü seven dikenine katlanır değil mi:)
Daha önce bir kaç tane kabaklı tarif yayınlamıştım.
Belki bu vesile ile onları da incelemek istersiniz diye düşündüm ve hatırlatmak istedim:
Mücveri annem küçükken sıkça yapardı. Hele de kabak dolması yapıldıysa oyulan kabakların içinden muhakkak mücver çıkartılırdı sofraya. Buzdolabında öylece masum masum duran 2 minik kabakçığı görünce aklıma evlendikten sonra hiç mücver yapmadığım geldi ve hemen kendimize kadar sadece 5 dilim çıkacak şekilde hazırladım. Bu malzemeyi çoğaltarak servis edeceğiniz porsiyon adedine arttırabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 adet ufak boy kabak
  • 1 adet yumurta
  • ince kıyılmış dereotu
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 1 avuç ufalanmış beyaz peynir (arzu etmeyen koymayabilir ancak kullanılacaksa tercihen yağsız peynir kullanmakta fayda var)
  • 1 adet ufak boy kuru soğan (ufak ufak doğranmış)
  • Evde varsa ufak doğranmış 1-2 sap taze soğan (gerçekten tadı harika bir aroma katıyor ancak yoksa kullanılmayabilir)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvıyağ
Kabakların kabuklarını iyice yıkayıp derin bir kabın içerisine rendeliyoruz.İyice suyunu sıkıyoruz. Soğanımızı da ufak ufak doğrayıp kabaklara ilave ediyoruz. Dereotu, maydanoz, peynir, varsa taze soğan, un,yumurta ve baharatlarını ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz.
Bir tavaya sıvıyağ koyup kızdırıyoruz. Kızan yağa bir kaşık vasıtasıyla hazırladığımız harçtan koyup kaşığın tersi ile harcı yuvarlak şekle gelecek biçimde yayıyoruz. Tüm harç bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
İster soğuk, istersek de sıcak şekilde servis ediyoruz.
Servis önerisi : Yoğurt ile servis edilebilir. Ya da önceden hazırlayıp, ikram etmeden önce üzerlerine biraz kaşar peynir rendesi konup fırına verilerek daha şık bir servis elde edilebilir.
Sinema Keyfi
Ne zamandır film önerisinde bulunmadığımı farkettim. Malum ekranlara da yaz geldi ve izleyecek bir şeyler bulmak bir hayli zorlaştı. Ben de bunu vesile ederek hemen hemen her gün bir film seyrediyorum.
İşte son seyrettiğim bir kaç film, tabii ki romantik komedi ağırlıklı :)

Prens ve Ben 3 - Serinin son filmi. Artık sadece vakit geçirmek için seyrediyorum denilebilir. İlk iki film biraz daha romantikti , seyrettiriyordu ama balayı seyahatlerini konu alan son film artık bu seriye son vermeleri gerektiğinin sinyalini veriyor bence :) Ama eminim 4 çekilecek, orada da Amerika'lı halktan bir kızla, Danimarka kralının bebeklerini seyredeceğiz :)


Kehanet, güzel başlamıştı ama sonu beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Günümüzden 50 yıl önce bir ilkokulda öğrencilere 50 yıl sonra nelerin olacağı ve değişeceği sorularak, resmedilmesi isteniyor. Çocukların yaptıkları bir kapsüle konarak okulun bahçesine gömülüyor ve 50 yıl sonra açılıyor. Kapsülden çıkanlar ve zaman zaman ürperten sahnelerle gelişen film, çocuklarla seyredilmemeli.


Angelina Jolie... Bu kadar güzel oynanmaz ..Harika bir film. Seyretmenizi muhakkak tavsiye ederim. 1928'de başlayan filmde oğluyla yaşayan bir kadının başına gelenler anlatılıyor. Uzun ama seyri muhteşem.




İşte tam benlik bir film. Kafa dağıtmaya birebir. Bayanlar, bu filmin karelerinde kendimizi görmememiz işten bile değil çünkü varız :) Alışveriş sapığı bir kızın başına gelen komik durumlar.Çok eğlenceli çokkk :)



Bu da komik bir film ama yanınızda çocuklarınız olmasın dikkat ! Bir çiftin tam çocuk sahibi olacakken yanlış anlaşılmalar nedeniyle 9 ay boyunca birbirleri ile konuşmamalarını konu alıyor. Açık denebilecek sahneler var!

İşiniz , erkekleri terk eden kadınlara , terk ettikleri erkeğin ne kadar iyi biri olduğunu hatırlatmak mı ? Hem de bunu iğrenç bir profil çizerek mi yapıyorsunuz ? En yakın arkadaşının sevdiği kıza , arkadaşının değerini göstermek isteyen genç kurduğu tuzağa kendi düşerse ne olur? My Best Friend's Girl, bunu konu alıyor. Bu film de içerik itibari ile çocuklarla seyretmeye uygun değil ancak eğlenceli.

Afiyetle,

6 yorum:

Hülya dedi ki...

Mücvere bayılırım ama yıllar önceki başarısız bir deneme yapmak değil de yapılanı yemeğe bayılmaya dönüştü.
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

gülay mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım.. çok nefis görünüyor.. diğer kabaklı tariflerin için de tşk.
sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

http://kadinlarblogu.blogspot.com/

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Sahtekar filmini merak ediyordum bende. Ne zamandır şöyle oturup bir film izleyemedim :( Aklımda bulunsun.
Paylaştığun için teşekkürler.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

size tesekkur etmeliyim, cok faydalandim bu sayfadan. ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

sanırım kabakları rendeledikten sonra suyunu sıkmak gerekiyor yoksa suyunu salıp bi türlü toparlanmıyor...diye duydum:).çok nefis görünüyor canım cekti şimdi.
film yorumları da cok faydalı gercekten, teşekkürler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails