2 Mart 2009 Pazartesi

ZAMANLA YARIŞ VE MUTLULUK VERİCİ SONUÇ

Bu cumartesi öyle bir aktiviteye katıldım ki, her saniyesinden ayrı bir keyif aldım ve sanırım hayatım boyunca o günü hiç unutmayacağım.
Uno'nun organize ettiği Blogger Sofrası etkinliği için biraraya gelindi ve hep katılmak istediğim tarzda bir yarışma düzenlendi.
Benim için yemek yapmak bir bahane biliyorsunuz. Bir çok şeye vesile.Vakit geçirmeye, hayal kurmaya,renklerle, malzemelerle oynamaya, kafa dinlemeye, stres atmaya ama sanırım en önemlisi yaratmaya vesile.
Yemek yaparken hep yeni bir şeyler denemeyi bu yüzden seviyorum sanırım. Kendimi tekrarlamaktan pek hoşlanmamam yemek yaparken bende müthiş bir keyifle yeni bir şeyler deneme hissi uyandırıyor.
Bu yarışma da işte bunun için harika bir platformdu diyebilirim.
Birbirini tanımayan insanlardan oluşan 4 kişilik gruplar, içinde ne olduğunu bilmediğimiz 2 kocaman sepet, hayatımızda görmediğimiz kocaman bir mutfak ve verilen sadece 1 saat.
Beklenen o koca sepetlerdeki malzemelerle 6 kişilik "1 çeşit salata, 2 çeşit sandviç, 1 çeşit anayemek, 1 çeşit tatlı " menüsü oluşturmak ve bütün bunları sadece 1 saat içerisinde hazırlamak idi.
Önce grup ismimizi koyduk..Madem bu organizasyon UNO'nundu..Biz de QUATTRO olurduk :) 4 kişiyiz ya :) (Uğur,Nilay, Melek ve Ben) (Melek'in bloğunun ismini doğru hatırlayamadığım için link koyamadım, özür dilerim)
Sonra menü istendi bizden..Sadece 15 dk da sepetler incelendi ve ne pişirileceğine karar verildi.
Sepette alakalı-alakasız bir sürü malzeme.. Karar vermek gerçekten çok zordu.
Sonunda ..
  • Sotelenmiş Sebzelerle Vejeteryan Salata
  • Taze Kekikli Steak Sandviç
  • Köfte Kanepeler
  • Satai Soslu Tavuk
  • Lokum Rüyası (İsmini koyarken neye benzeyeceğini bilmiyorduk bile) :)

Aramızda işbölümü yaptık hemen.Herkes bir işe girişti. Dolapta bekleme süresini göz önünde bulundurarak ben tatlı ile başladım. Diğer yanda tavuk ve sandviçler için hazırlıklar devam ediyordu.

Tatlı için pek bilindik malzemeler yoktu.Tamamen hayalgücü ile birşeyler yapmaya çalıştık. Hazırladığımız tatlıları buzdolabına koyunca hemen diğerlerine başladık. Salata, sandviçlerin tamamlanması..Bu arada şefimiz Eyüp Bey sürekli son 20 dk .. Hadi zaman bitiyor diye bizi uyarmayı da ihmal etmiyordu :)

Son 15 dk kala tatlıları dolaptan çıkarttık ve acı gerçekle yüzleştik. Tatlılar kalıptan çıkmıyordu. Aklıma reklam ve filmlerde gördüğüm kaynak makinasına benzer şu alet geldi.Hani tatlıların üzerine tutuyorlar ya :) Adı Pürmüz'müş :) Ustalara gidip "Var mı siz de? Ne olur .. varsa verseniz!!" diye yalvardım :) Vee...

Elimde pürmüz, tabakta inatçı tatlılar..

Neyseki elbirliği ile kurtardık tatlılarımızı kalıptan ve 1 saat içerisinde büfemizi oluşturmayı başarabildik..

İşte büfemiz :)
Sotelenmiş Sebzelerle Vejeteryan Salata

Satai Soslu Tavuk
Köfte Kanepeler
Taze Kekikli Steak Sandviç


Lokum Rüyası
Yarışmanın sonunda her sofra bir birincilik aldı ama bizim aldığımız birincilik gerçekten bu yarışmaya giderken benim hedeflediğim ünvandı.

EN YARATICI SOFRA!

Jüri özellikle tatlımıza methiyelerde bulundu ve tatlımızın çok yaratıcı olduğu söylendi. Yani çektiğimiz o 15 dk'lık sıkıntıya deydi.

Buradan tekrar Uno'ya teşekkür ediyorum.. Çok eğlendim çoookk !

12 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bende Sevgili Yasemin'den biliyorum bu etkinliği. Resimlerde telaşınız gerçekten belli oluyor. Sonuçlara değmiş.
Sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

bende çok eğlendim :)) Pasta gerçekten çok güzeldi tekrar tebrikler..

sevgiler

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım harika şeyler yapmışsın.ellerine emeğine sağlık.tebrik ederim
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

Unknown dedi ki...

Tebrikler kısa sürede ne kadar güzel yemekler hazırlamışsınız.

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

MÜGECİM NE KADAR GÜZEL BİR ETKİNLİK OLMUŞ.... BİR ARALAR BBC DE BU ETKİNLİĞİ HATIRLATAN BİR PROGRAM VARDI... ÇOK SEVEREK İZLERDİM..... BİR AN SENİ VE ARKADAŞLARINI ORADA HAYAL ETTİM.... :)) ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR TASARIMLARINIZ..... ELLERİNİZE SAĞLIK CANIM.... SEVGİLER..

Seda dedi ki...

Hepinizi tebrik ediyorum ne güzel bir menü hazırlamışsınız çokta eğlenceli bir ortama benziyor ellerinize sağlık,sevgiler....

Calisan Anne dedi ki...

Mügecim, Çok tebrikler, Harkulade bir büfe olmuş. Sen daha çooook ödüller alacaksın çookk.. Sevgiler, Esra

Nukhet dedi ki...

Muge cok guzel bır etkınlık oldugu gıbı cok ta guzel seyler cıkmıs ortayaç Yazıyı okurken bıle o stresi yasadigima gore sizin haliniz kimbilir nasildi? Cok keyifli gecmis besbelli, ama aldiginiz odul de super olmus. Sevgiler

gülriz dedi ki...

Mügeciğim süper şenlikli bir gün olmuş =))) En yaratıcı sofranızı tebrik ederim canım. Kocaman sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Mügecim menünüz süper olmuş, aldığınız ödül de bunu tescilliyor zaten:). Ellerinize sağlık hepinizin.
Tatlıyı çok merak ettim şimdi:)..
Sevgiler.
aslı

Ordanburdanhayattan dedi ki...

o gün yiyemediğim için aklımın o pastada kaldığını söylemiş miydim?

hayat dedi ki...

Canım,harika bir mönü hazırlamışsınız. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum.
Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails