26 Haziran 2018 Salı

PEYNİR TABAĞI HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI



Son dönemde bir davet verildiğinde peynir tabağı hazırlama fikri sıkça uygulanır oldu.
Avrupa'daki ve Amerika'daki yaygın kullanımı özellikle şarabın yanında bir ikram olarak görülse de biz bunu kahvaltılara, çay davetlerine hatta ramazan sonralarına kadar taşıdık. 

Artık bizim de hem görünümü hem de çeşitliliği ile keyif aldığımız bu çeşniyi daha da gösterişli bir hale sokmak için bir iki tiyodan bahsedeceğim sizlere.

  • Öncelikle peynir tabağı hazırlamadan önce kaç kişilik bir misafir grubunuz olduğunu dikkate almalısınız. Öyle ki koyduğunuz çeşitlerin kişilere yeterli olup olmayacağını düşünmeniz gerekir.

  • Peynirlerin güzel bir görsel kompozisyon yaratabilmesi için çeşitli form ve hatta renklerde olması sonucunuzu mutlaka etkiliyor, bunu dikkate almanızı öneririm.

  • Tabağınıza önce peynirlerinizi yerleştirin. Peynirlerin formlarına göre onları tabağa yerleştirdikten sonra araları doldurmak çok daha zevkli oluyor, bana inanın :)



  • Evinizde illa ki "peynir tabağı" olarak satılmış bir tabak olmasına gerek yok. Büyük bir cam tepsi, oval porselen bir servis tabağı da işinizi görecektir.

  • Peynirlerinizi yerleştirdikten sonra yanlarına kuruyemişler, kuru meyveler, taze sebzeler, soslar, reçeller, krakerler yerleştirebilirsiniz.

  • Bazı sos ve reçelleri tabağınızın içine oturtabileceğiniz minik kase ve ayaklı servislere koymanızı öneririm.. Oldukça güzel bir görünüm yakalayabilirsiniz.



Peynir tabağı eminim masanızda en popüler sunum olacaktır..

Keyifli hazırlıklar dilerim..

Afiyetle, sağlıkla


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails