1 Kasım 2017 Çarşamba

TAVUKLU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI


Kasım ... Sonbaharın son demi.. Bu sabah arabaya oturduğumda hissettiğim şeyi hiç özlemediğimi farkettim.. Üşümek, delice üşümek.. Termometre 6 dereceyi gösteriyordu ve tamam dedim.. Kış geliyor..

Madem bugün çok üşüdüm o zaman bir çorba tarifi yazayım dedim.. Fotoğraf tam istediğim gibi olmadı ama bizim amacımız zaten çorbanın kendisi .. Değil mi :)

Malzemeler:

  • 5 parça tavuk kalça şiş (Ben göğüs etini çok sevmiyorum o yüzden tavuğun yağlı tarafından tercih ediyorum, sizler göğüs de kullanabilirsiniz - 2 parça yeterli olacaktır)
  • 1 su bardağı tel şehriye 
  • 1 yumurta , bir iki damla limon
  • Tavuk suyu (Yaklaşık 2,5 litre)
  • 2 yemek kaşığı Tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Tavukları tuz, karabiber eklediğiniz suda (sonrasında bu suyu çorbada kullanacağız) iyice yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız tavukları çok küçük olmayacak şekilde parçalara bölüyoruz.
  3. Tereyağ ve zeytinyağı bir tencereye alıp haşladığımız tavukların suyunu ilave ediyoruz. Su kaynayınca şehriye ve tavukları ekliyoruz. Tuz ile tatlandırıyoruz.
  4. Bir kasede limon ve yumurtayı beraber çırpıyoruz.
  5. Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra bir kaşık çorbadan çırpılmış yumurtaya katıp ısısını dengeliyoruz.Bir iki kaşık daha bu şekilde yumurtayı aynı ısıya getirmek üzere katarak karıştırıyoruz.
  6. Sonrasında aynı anda çorbayı karıştırmaya dikkat ederek yumurta ve limonlu karışımı çorbaya hızlıca ekliyoruz. Bu aşamada yumurtanın kesilmemesi önemli.
  7. Ocağın altını kapatarak çorbamızı 5-10 dk kadar şehriyelerin iyice şişmesi için bekletiyoruz.
  8. Sonrasında servis ediyoruz.


Afiyetle , sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails