30 Kasım 2017 Perşembe

FIRINLANMIŞ SOSLU KARNABAHAR



Yine sebze sevmem diyenlere sebze yedirecek bir tarif ..
Üstelik içindeki un miktarını dikkate alırsak oldukça düşük kalorili ..
Bizim evde dün akşam yemem diyenlere bile kendini sevdirdi..

Malzemeler:
  • Orta boy bir karnabaharın yarısını kullandım
Sosu için;
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı normal un
  • Tuz, zerdeçal, toz kırmızı biber, karabiber
Servis etmek için;
  • Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:



  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda çok yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz. (Çiçeklerine orta büyüklükte ayırıp kalın sapları keselim, rahat pişmesi için)
  2. Hafif yumuşayan karnabaharları süzüp soğuk suyla yıkayıp şokluyoruz.
  3. Bir kapta sos malzemelerinin tamamını iyice karıştırıyoruz.
  4. Bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
  5. Fırını 220 derecede ısıtıyoruz.
  6. Pişen karnabaharları sosa iyice tek tek bulayarak tepsiye yan yana diziyoruz.
  7. Fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  8. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails