3 Aralık 2015 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇİKOLATALI SANDVİÇ KURABİYE

Haşhaşlı Çikolatalı Sandviç Kurabiye

Merhaba Aralık.. Merhaba yeni umutlar.. Merhaba herkese..

Uzuuuunnn bir aradan sonra mutfakta yeni bir şey deneyimlemiş olmanın verdiği keyifle karşınızdayım.
Aralık ayının keyfi beni sarmaya başladı ya sizi.. İlk iş hemen eve bol ışıklı ağacımızı kurdum bile.. Poyraz'ın ilk tepkisi benim için yine Aras'ınki kadar özeldi. Işıkları görünce içi içine sığmadı resmen, ellerini kollarını hızla oynatmaya başladı. Aras ile beraber ağacın üzerine süsleri asarken yine çok eğlendik.. Bu sene daha yükseğe asabildiğini farkederek kendisiyle gurur da duydu :)
Bu sene Aralık ayında yine misafirlerim olacak yani yazacak bir şeyler çıkacak.. Şimdiden heyecanlıyım..
Geçtiğimiz hafta yine bizim blog kızları görüşmemiz vardı ve ben yeni bir şey yaparak gitmeye karar verdim. Sonucundan ben de yiyenler de son derece memnun kaldık ...
Bu tarifi sandviç yapmadan da tüketebilirsiniz diyerek yapımına geçiyorum :)

Malzemeler:

  • 3 yumurta sarısı
  • 250 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • Yaklaşık 450 gr un (birden kullanılmayacak)
Arası için;
  • 250 gr çikolata (bitter kullandım)
Yapılışı:
  1. Yağ ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz. 
  2. Yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Bir kaseye unu eliyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve tuzu una karıştırıyoruz.
  4. Yumurtalı karışıma haşhaşı ekliyoruz. 
  5. Toz karışımı (un-tuz-kabartma tozu) yumurtalı karışıma yavaş yavaş elle yoğurarak yediriyoruz. (Yumuşak ama dağılmayan bir hamurunuz olmalı, unu dikkatli eklemeniz gerekir.)
  6. Kurabiye hamuru oluştuktan sonra bir streç filme sarıp buzdolabında 20-25 dk kadar bekletiyoruz.
  7. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
  8. Beklettiğimiz hamurdan parçalar alıp un serptiğimiz tezgahta 1 cm kalınlığında açıyoruz. (açarken üzerine yağlı kağıt koyar ve merdaneyi kağıt üzerinden hamurda gezdirirseniz daha pürüzsüz açılacaktır.)
  9. Çay bardağı ya da bir kurabiye kalıbı ile kesip tepsiye diziyoruz.
  10. Fırında yaklaşık 10 dk kenarları altın rengi oluncaya kadar pişiriyoruz. (Sizin fırınınız için bu süre 10 dk dan uzun ya da kısa olabilir, lütfen kurabiyenin rengini takip ediniz)
  11. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz. (Benim kurabiyelerim 3 tepside pişti, yani 3 sefer pişirme yaptım)
  12. Çikolataları ufak parçalara bölüp benmari usulü ile eritiyoruz. 
  13. Bir kurabiyenin üzerine bir çay kaşığı ile çikolata döküp üzerine ikinci kurabiyeyi kapatıyoruz.
  14. Üzerlerine yine çikolata damlatarak süsleme yaptım, siz de farklı farklı süslemeler yapabilirsiniz.
Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails