2 Temmuz 2020 Perşembe

EVDE ÇITIR ÇITIR SİMİT


Pandemi döneminde sokak lezzetlerine olan özlemimizi lahmacun, pide, hamburger, pizza ile giderirken elbette simit de pişirdik.

Burak Zafer'in sayfasında görüp birebir deneyerek son derece başarılı bir sonuç aldığım tarifi kayıt altına alarak sizlerle de paylaşmak istiyorum. Fazla yapıp buzluğa da attım, çözdürmeden 10 dk sıcak fırında bekleterek yediğimizde ilk günkü keyfi verdi, mutlaka fazla pişirip buzluğa siz de atıverin.

Ben gr ile verilen ölçüleri size bardak ve kaşığa çeviriyorum..


Malzemeler:
  • 500 gr un (5 su bardağı)
  • 275 gr ılık su (1 ve 1/4 su bardağı)
  • 15 gr toz şeker (2 tatlı kaşığı)
  • 10 gr tuz (1,5 tatlı kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 6-7 gr yaş maya (1 küçük paket 42 gr oluyor, bu paketin 1/6 sına denk geliyor)
Üzerine;
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 su badağı su
  • 2 su bardağı kavrulmuş susam (çok gidiyor bolca tutun ,teflon tavada yakmadan kavurabilirsiniz)

Yapılışı:
  1. Mayayı suda çözdürüyoruz.
  2. Unu bir kaba alarak, maya ve diğer malzemeleri de katarak yoğuruyoruz.
  3. Hamuru 7-8 parçaya ayırarak kalın br silindir şeklinde rulo yapıyoruz. Bir tepsiye bu ruloları dizerek üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dk mayalandırıyoruz.
  4. Dinlenen ruloları tezgahta 30 - 40 cm uzunluğunda inceltip fitiller elde ediyoruz.
  5. Fitilleri iki ucundan birleştirip ters yöne burup kıvırarak simit formu veriyoruz.
  6. Su ve pekmezi bir kapta karıştırıyoruz.
  7. Simitleri önce bu karışıma sonra kavurduğumuz susama buluyoruz.
  8. Üzerlerini yine nemli bezle örterek 30 dk daha bekletiyoruz.
  9. Bu arada fırını 190 derecede ısıtıyoruz.
  10. Dinlenen hamurları elimizle hafifçe genişleterek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirip ısıttığımız fırına veriyoruz.
  11. Ben fırına bir tas da su koydum (daha çıtır olmaları için)
  12. Yaklaşık 20 dk sonra rengi fındık rengi olunca fırından alıyoruz.
Afiyetle, sağlıkla



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails