8 Haziran 2020 Pazartesi

ÇİLEKLİ CRUMBLE



Taze meyve ile yapılan şahane bir lezzet crumble, oldukça da pratik üstelik. Evde bozulmaya, yumuşamaya yüz tutan meyvelerle çeşitlendirilebilir. Ben elma ve çilekle denedim, enfes oluyor.
Tek yapmanız gereken üzerindeki hamuru hazırlamak, sonra hoopp fırına..

Malzemeler:


  • 250 gr çilek
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • İri dövülmüş ceviziçi (fındık, badem vb olabilir, yoksa konulmayabilir)
Hamuru için;
  • 100 gr soğuk tereyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı :

  1. Çilekleri yıkayıp kurutuyoruz.
  2. Büyükse ikiye üçe keserek toz şekerle karıştırarak tereyağ ile yağladığımız fırın kabına aktarıyoruz. 
  3. Üzerine ceviz serpiyoruz.
  4. Mutfak robotuna tereyağ, un ve toz şekeri koyarak hamuru karıştırıyoruz.
  5. Hamurdan parçalar kopartıp çileklerin üzerlerini kapatıyoruz.
  6. 200 derece fırına vererek sıcakken servis ediyoruz.
Not: Eğer tatlınız bitmez ve tekrar yemek isterseniz mikrodalgada 1 dk yüksek ısıda ısıtırsanız yeni pişmiş gibi olacaktır.

Afiyetle, sağlıkla



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails