21 Mart 2019 Perşembe

KIYMA DOLGULU RULO PATATES




Nefis bir tarifim var bugün size ..


Malzemeler:

  • 5-6 adet patates
  • 250 gr kıyma
  • 1/2 kg ıspanak
  • 2 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 büyük su bardağı ricotta peyniri ya da taze lor
  • 2 büyük su bardağı rendelenmiş parmesan ya da izmir tulumu
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozeralla/dil peyniri
  • Zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
  • su

Yapılışı:
  1. Soğanları ufak şekilde yemeklik doğruyoruz.
  2. Yarısını bir tencerede kıymalı harç için, diğerini ıspanaklı harç için kullanacağız.
  3. Kıymalı harç için tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ koyup soğanları rengi dönene kadar soteliyoruz. Kıymayı ilave ederek kavuruyoruz. Kıyma pişince 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2-3 yemek kaşığı sıcak su ekliyoruz. Tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Soğanların diğer yarısını 2-3 yemek kaşık zeytinyağında farklı bir tencerede kavuruyoruz. İnce doğranmış ıspanakları da soğana ekleyerek iyice suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Tuz ekleyerek tatlandırıyoruz.
  5. Patatesleri ince halkalar halinde dilimliyoruz. (Çok saydam incelikte de olmasın, kırılmayacak şekilde ince olması yeterli)
  6. Büyük fırın tepsisine bir yağlı kağıt seriyoruz. 
  7. Yağlı kağıdın her yerine gelecek şekilde rende parmesan/izmir tulumu serpiyoruz.
  8. Yuvarlak şekilde kestiğimiz patatesleri yan yana ama her zaman yarısı diğer yanındakinin üzerinde olacak şekilde bir tepsiyi kapatacak nizamda diziyoruz.  Rulo yapacağımız için patateslerin yanda ve alt üstte birbirine bir şekilde temas etmeli. Alttaaki peynir uhu görevi görecek.
  9. Dizme işlemi bitince patateslerin de üzerine yine peynir serpiyoruz ve tuz ekiyoruz.
  10. 190-200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. (kızaracaklar, yanmamaları için dikkat)
  11. Soğuyan ıspanaklı harcımızı ricotta / taze lor peyniri ile karıştırıyoruz.
  12. Fırından çıkan patateslerin üzerine ıspanak ricotta karışımını yayıyoruz.
  13. Üzerine de kıymalı iç harcımızı döküp eşit miktarda yayıyoruz. 
  14. En üste rende mozeralla/dil peyniri serpip yağlı kağıdın yardımı ile bir rulo yapıyoruz.
  15. Tekrar fırına verip 15 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails