14 Mayıs 2007 Pazartesi

LORLU ISPANAKLI KİŞ

Image Hosted by ImageShack.us



Bu ara özel günler üst üste gelince pek bir mutfak maceram olamadı malesef.. Geçen hafta evlilik yıldönümü , dün anneler günü derken değişik tarifler denemek şöyle dursun ; kendimize yiyecek yemeği ancak hazırlayabildim...
Bu arada buradan tüm annelerin, başta kendi annemin olmak üzere ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN!
Darısı başımıza artık ne diyeyim ;)

Bloğun üst üste aynı yazı ile kalmasından hoşlanmadığım için bugün sizlere daha önce yaptığım ancak bu sefer farklı bir malzeme ile uyguladığım bir tarifi yazacağım..

Lorlu ıspanaklı kişi bir arkadaşımın doğum günü için yapmıştım ve herkes tarafından çok beğenilmişti..Bitmesi yaklaşık 5 dk sürdü diyebilirim :) Her ne kadar ıspanak mevsimini geride bırakıyor olsak da tariflerin arasında yer alması ve denenmesi gereken bir tarif bence, şiddetle tavsiye ediyorum. Bu arada ben hamurun yarısını muffin kalıplarında yarısını da tart kalıbında pişirmiştim. Muffin kalıplarında tekli porsiyon olarak yaptıklarım , görüntü itibariyle çok şıktı ancak fotoğrafını çekmeyi unuttuğum için sizlere sadece tart kalıbında pişirdiğimi gösterebiliyorum burada.

Kiş hamuru malzemelerine buradan bakabilirsiniz.

İç malzemesi:

  • 1 kg ıspanak
  • 150 gr taze lor peyniri
  • tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 3 yemek kaşığı süt

Hamur malzemelerinin tümünü yoğurun, iç malzemeleri hazır oluncaya kadar buzdolabında bekletin. Ispanakları yıkayıp doğrayın, tuzlu suda yaklaşık 15 dk kadar haşlayın. Haşlama işlemi bitince suyunu süzün ve diğer malzemeleri de katıp karıştırın. Hamurunuzu muffin kalıplarına ya da tercih ettiğiniz bir başka kaba yayın ve üzerine hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış fırında (170 derece) yaklaşık 45 dk kadar pişirin.

Afiyetle,

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Mügecim ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Kişleri hep sevmişimidir. Sevgiler..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails