Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağu ruşeym (ruşeym yerine yine un kullanabilirsiniz)
- 1 + 1/4 su bardağı oda ısısında su
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- üzerine serpmek için biraz un
Yapılışı:
- Ceviz ve üzerine serpilecek un dışındaki tüm malzemeyi yoğurup bir hamur hazırlıyoruz. (Ben bu aşamayı ekmek makinasının hamur programında yapıyor ve ekmeğimi orada mayalandırıyorum.)
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini bir bezle kapatıp ılık bir yerde 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalanınca cevizi ilave edip biraz daha yoğuruyoruz. (Hamur ele yapışıyorsa bir miktar un ile toparlanabilir)
- 20 dk kadar daha mayalanmaya bırakıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımızın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayıp hamurumuzu içerisine yerleştiriyoruz. (Kelepçeli kalıp yoksa 20-23 cm çapında bir tepsi kullanabilirsiniz, mühim olan margarin ile yağlanmasıdır)
- Hamurumuzu bir bıçakla keserek şekillendiriyoruz.
- Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
- Hamurun üzerine un serpiyoruz. Kalıpta da 10 dk kadar mayalandırıyoruz.
- Fırına verip iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,