Bir haftasonu daha geçti.Bu haftasonu ülkemiz için önemli gelişmelerin olduğu, milletçe omuz omuza olduğumuzu, kimliğimize sahip çıktığımızı bir kez daha duyurma yolunda birlik olduğumuz bir haftasonuydu.Heryerin kırmızı beyaz olduğu; heryerin Cumhuriyet sevdalılarıyla dolu olduğu bir haftasonu geçirdik.
Haftasonu dönüşü bloğumu açtığımda , ziyaretçi sayacının 15.000 kişiyi aşmış olduğunu görünce inanılmaz sevindim.Ekim ayında başladığım blog serüvenimi bu kadar çok paylaşan kişinin olması müthiş..Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için yine yeniden ve hep teşekkür ediyorum..
Bugün sizlere İtalya'nın ve İtalyan mutfağının sembollerinden Tiramisu'nun tarifini vermek istiyorum. Tiramisu'nun çeşit çeşit tarifi döner ellerde , belki de sizlerde de farklı bir tarifi vardır, farklı yöntemlerle yapılan.Tiramisu, İtalyanca beni yükseğe çeker, yukarı kaldırır manası taşıyor.Yani tadının güzelliği ayaklarınızı yerden keser manasıyla verilmiş adı..Benim de tadını çok sevdiğim, yemekten keyif aldığım hafif ve lezzetli bir ikram TIRAMISU.
Malzemeler:
- 1 adet hazır pastatabanı (iki katlı)
Muhallebisi;
- 1/2 kg süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 2,5 çorba kaşığı un
- 1 paket labne peynir
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı oda ısısında su
- 2 tatlı kaşığı nescafe
- 2 tatlı kaşığı toz kakao
- 2 kapak konyak
Süslemek için;
- Kakao
- Çilek (arzuya bağlı)
Keki ıslatmak için verilen tüm malzemeleri karıştırın.Kekinizin her iki katını da iyice hazırladığınız bu karışımla ıslatın.
Süt, şeker, yumurta ve unu karıştırarak pişirerek muhallebiyi hazırlayın.Muhallebi kaynayınca labne peyniri katın, peynir kokusu gidene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.(Dibinin tutmamasına dikkat edin)
Kekin alt katının üzerine hazırladığınız muhallebi karışımından yayın ve kekin üst katını kapatın. Muhallebinin geri kalan kısmını kekin her yanına gelecek şekilde iyice sıvayın.Tel süzgece kakaoyu dökerek tiramisunun üzerine serpin.Son olarak arzuya göre çilekle süsleyin.
Afiyetle,