Hazır yufkadan ama el açması gibi.. Çıtır çıtır, kabuklarının sesi geliyor ..
Yufkaların arasına bu börek tarifinde uyguladığım sosu yaptım..
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- Üzerine bir yumurta sarısı
- Susam
Sosu için;
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- bir fiske tuz
- 400 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
- İnce kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber
- Su
Yapılışı:
- Öncelikle kıymayı zeytinyağda kavuruyoruz.
- Salça ekleyip 1/4 çay bardağı su katıp, baharatlarını da koyarak tatlandırıyoruz. Bu şekilde tencerenin kapağını kapatarak bir süre (yaklaşık 5dk suyunu çekene kadar) pişiriyoruz. (Kontrol edin suyu biterse dibi tutabilir)
- Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp hazırlıyoruz.
- Birinci yufkayı ikiye kesip her yerine sostan gelecek şekilde sürüyoruz.
- Yufkanın geniş tarafına iç harçtan koyup rulo şeklinde katlıyoruz. Sonra katladığımız bu ruloyu spiral olarak kendi etrafında sarıyoruz.Bu şekilde yağladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- İkinci yarım yufkayı da aynı şekilde sosla ıslatıp geniş tarafına iç harç koyarak rulo sarıyoruz. Bu sefer tepsiye koyduğumuz ilk yufkanın etrafına doluyoruz.
- Bu şekilde tepsidekilerin etrafına dolaya dolaya tüm yufkaları tamamlıyoruz.
- Kalan sosa bir yumurta sarısı ekleyerek Böreğin üzerine ve kenarlarına sürüyoruz.
- Susam serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan