Açık börek ne Müge ?
Efendim, açık pide kapalı pide varsa açık börek neden olmasın :)
Bu da öyle işte , açık , çok pratik , 5 dk lık bir şey yani benim stilime çok ama çok uygun.
Kahvaltı, iftar, misafir hepsi için harika bir tarif .. Mutlaka denemelisiniz..
Malzemeler:
- 6 dilim milföy (milföy dilim adedi, kullanacağınız fırın kabının ebatına göre değişecektir) Kabın tabanını kaplayacak şekilde diyelim)
- 100 gr pastırma
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber (ben konserve kullandım)
- 1 kase rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 1 paket krema
- 1 adet yumurta
- Tuz
Yapılışı:
- Fırın kabını katı yağ ile güzelce yağlıyoruz.
- Kabın tabanına milföy karelerini boşluk bırakmadan diziyoruz.
- Pastırmaları orta büyüklükte dilimliyoruz.
- Köz kırmızı biberleri de aynı şekilde dilimliyoruz.
- Milföylerin üzerine pastırma ve kırmızı köz biberleri eşit şekilde koyuyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz.
- Bir kasede yumurta, krema ve biraz tuzu karıştıyoruz ve tüm böreğin üzerine döküyoruz. (Sıvı kalacak diye endişelenmeyin, çekiyor)
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Önemli not: Sıcakken tüketin !
Erkenden yapıp buzdolabında muhafaza ederek tüketeceğiniz saatten 20 dk önce fırına vermek için çok ideal !
Ne diyoruz .. Pratik tarifleri severiz !!!
Afiyetle, sağlıkla
Pastırmaya bayılırım ama milföy çok sevmiyorum.
YanıtlaSilkiş hamuru ile de deneyebilirsiniz tariflerimizde mevcut
YanıtlaSilsevgiler