Beş çaylarının vazgeçilmezi olacak eminim, hele çocuklar bayılacak. Bu tarifi şirketten arkadaşımdan edindim, biz çok sevdik. Haydi siz de deneyin !
Malzemeler:
- 200 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ (ben ayçiçek kullandım)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığ toz mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (Hemen dökmeyin)
- Yumurta sarısı, pekmez ve çörek otu
Yapılışı:
- Oda ısısında yumuşamış tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, şeker, tuz, mahlep ve kabartma tozunu bir kaba koyuyoruz.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
- Hamurdan küçük parçalar kopartıp iki tane rulo yapıyoruz. Minik minik çatallar yapabilmek için karşılıklı iki tanesini uçlarından birleştirip fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde devam ediyoruz.
- Yumurta akına 1 tatlı kaşığı pekmez ekliyoruz.
- Hamurların üzerine sürüyoruz.
- Bir çatalla üzerlerine iz bırakarak çizgili olmasını sağlıyoruz.
- Çörek otu serpip 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan