Kış aylarının ve sofralarının bu gözde tatlısı, sanırım benim en sevdiğim Türk klasiklerinden. Ben balkabağından ne yapılsa bayla bayıla yiyenlerdenim. Balkabaklı Turta, Balkabaklı Muska Tatlısı, Balkabaklı Piramit Pasta daha önce sizlerle paylaştığım balkabağından yapılmış tariflerimdi. Aklımda balkabağından yapılmış tatlı formatından uzak başka tarifleri de denemek ve sizlerle paylaşma fikri de var ancak bunun için sizleri bir müddet daha bekletiyor olacağım. Bugün konuğumuz Kabak Tatlısı...
Malzemeler:
- 1 kg soyulmuş ve dilimlenmiş balkabağı
- 3 su bardağı tozşeker
- Birkaç damla limon suyu
- İri dövülmüş ceviziçi
Yapılışı:
- Tencereye dizdiğimiz kabakların üzerine tozşekeri döküp, kapağını kapatarak minimum 4-5 saat bekletiyoruz. (Bu işlemi geceden yapabilirsiniz)
- Bu işlem şekerin erimesini ve kabağın suyunu bırakmasını sağlıyor olacak. Eğer vaktiniz yoksa bu işlemi yapmadan da kabaklarınızı pişirebilirsiniz ancak emin olun tadı diğerinde daha farklı oluyor.
- Suyunu salan kabaklarımıza birkaç damla limon suyu ekleyerek önce tencerenin kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
- Yaklaşık 15 dk sonra tencerenin kapağını açarak pişirirken suyunun da buharlaşmasını sağlıyoruz. (Tamamen buharlaştırmamamız önemli)
- Kabaklar yumuşayınca ocaktan alıp servis tabağına aktarıyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz serperek soğuk şekilde servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
kabak çok lezzetli görünüyor.helede bol cevizli harika olmuş.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBol cevizle nefis olmuş Mügeciğim ellerine sağlık yarasın ikinizede sevgiler...
YanıtlaSilımmm nefis bayılıyorum bu tatlıya. Ellerine sağlık
YanıtlaSilEline sağlık Müge, harika görünüyor. Ben de balkabağına taktım son zamanlarda. Pek çok şeye yakışıyor. Yeni tarifler üretmeye olanak sağlıyor. Sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba Müge,
YanıtlaSilBenimde canım istiyor dünden beri.Hafta sonu yapacağım inşallah. Görüntü harika eminim tadıda öyledir.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Ellerinize saglik, kabagi cok kullanmama ragmen klasik tatlisini senelerdir yapmadim, bu haftasonu sizin tarifinizle deneyecegim. Tesekkurler.
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık ,bol cevizli müthiş
YanıtlaSilnefis bir tatlı oluyor bizde sevilerek yeniyor
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Ellerine saglik cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilLimon eklemiyordum aslinda iyi fikir pisirdigimde ekleyecegim
Sevgiler
Mügecim, cevizi bol olunca ben de bayılırım buna..Nefis yapmışsın canım benim, ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilmerhaba Müge Hnm kabak tatlısını bende çok severim.Fakat Antalya yöresinde üstüne tahinde dökülerek yenir tavsiye ederim.Tahin çok yakışıyor.Teşekkürler...
YanıtlaSilGörüntü süper ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüntü süper ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüntü süper ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇocukken hiç ama hiç sevmezdim.Ama şimdi çok seviyorum birde hafif çatalımla ezip eyrim üfff:)
YanıtlaSiltam ezilicek kıvamda sizinkilerde çünkü ezince o cevizlerlede bütünleşiyor:)))
ellerinize sağlık
Of of off allahim bu ne güzellik yarabbim!!! Ben küçükken annem yapardi hatirliyorum, bir baska oluyordu. Seninkide harika olmus. Mutlaka deniyecek olanlarin listeme eklendi! Kendine çok iyi bak
YanıtlaSilwww.mutfaktanmiskokular.blogspot.com
Bence balkabağı büskivi ile bütünleşince muhteşem oluyor. Bayılıyorum o tata.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sevgiler
ben de tam kabak tatlısı tarifi alacaktım güvenilir ellerden güvenilir ölçülerde arıyordum ve karşıma yine güzel lezzetlerinizle siz çıktınız. teşekkürler.
YanıtlaSil