Sayfalar

26 Kasım 2010 Cuma

KABAK TATLISI

Kabak Tatlısı



Kış aylarının ve sofralarının bu gözde tatlısı, sanırım benim en sevdiğim Türk klasiklerinden. Ben balkabağından ne yapılsa bayla bayıla yiyenlerdenim. Balkabaklı Turta, Balkabaklı Muska Tatlısı, Balkabaklı Piramit Pasta daha önce sizlerle paylaştığım balkabağından yapılmış tariflerimdi. Aklımda balkabağından yapılmış tatlı formatından uzak başka tarifleri de denemek ve sizlerle paylaşma fikri de var ancak bunun için sizleri bir müddet daha bekletiyor olacağım. Bugün konuğumuz Kabak Tatlısı...


Malzemeler:

  • 1 kg soyulmuş ve dilimlenmiş balkabağı
  • 3 su bardağı tozşeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • İri dövülmüş ceviziçi

Yapılışı:
  • Tencereye dizdiğimiz kabakların üzerine tozşekeri döküp, kapağını kapatarak minimum 4-5 saat bekletiyoruz. (Bu işlemi geceden yapabilirsiniz)
  • Bu işlem şekerin erimesini ve kabağın suyunu bırakmasını sağlıyor olacak. Eğer vaktiniz yoksa bu işlemi yapmadan da kabaklarınızı pişirebilirsiniz ancak emin olun tadı diğerinde daha farklı oluyor.
  • Suyunu salan kabaklarımıza birkaç damla limon suyu ekleyerek önce tencerenin kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
  • Yaklaşık 15 dk sonra tencerenin kapağını açarak pişirirken suyunun da buharlaşmasını sağlıyoruz. (Tamamen buharlaştırmamamız önemli)
  • Kabaklar yumuşayınca ocaktan alıp servis tabağına aktarıyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz serperek soğuk şekilde servis ediyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

18 yorum:

  1. kabak çok lezzetli görünüyor.helede bol cevizli harika olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bol cevizle nefis olmuş Mügeciğim ellerine sağlık yarasın ikinizede sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ımmm nefis bayılıyorum bu tatlıya. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık Müge, harika görünüyor. Ben de balkabağına taktım son zamanlarda. Pek çok şeye yakışıyor. Yeni tarifler üretmeye olanak sağlıyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Müge,

    Benimde canım istiyor dünden beri.Hafta sonu yapacağım inşallah. Görüntü harika eminim tadıda öyledir.Ellerine sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize saglik, kabagi cok kullanmama ragmen klasik tatlisini senelerdir yapmadim, bu haftasonu sizin tarifinizle deneyecegim. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  7. çok severim ellerine sağlık ,bol cevizli müthiş

    YanıtlaSil
  8. nefis bir tatlı oluyor bizde sevilerek yeniyor
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik cok guzel gorunuyor
    Limon eklemiyordum aslinda iyi fikir pisirdigimde ekleyecegim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Mügecim, cevizi bol olunca ben de bayılırım buna..Nefis yapmışsın canım benim, ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  11. merhaba Müge Hnm kabak tatlısını bende çok severim.Fakat Antalya yöresinde üstüne tahinde dökülerek yenir tavsiye ederim.Tahin çok yakışıyor.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. Görüntü süper ,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Görüntü süper ,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Görüntü süper ,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Çocukken hiç ama hiç sevmezdim.Ama şimdi çok seviyorum birde hafif çatalımla ezip eyrim üfff:)
    tam ezilicek kıvamda sizinkilerde çünkü ezince o cevizlerlede bütünleşiyor:)))
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Of of off allahim bu ne güzellik yarabbim!!! Ben küçükken annem yapardi hatirliyorum, bir baska oluyordu. Seninkide harika olmus. Mutlaka deniyecek olanlarin listeme eklendi! Kendine çok iyi bak

    www.mutfaktanmiskokular.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. Bence balkabağı büskivi ile bütünleşince muhteşem oluyor. Bayılıyorum o tata.
    Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. ben de tam kabak tatlısı tarifi alacaktım güvenilir ellerden güvenilir ölçülerde arıyordum ve karşıma yine güzel lezzetlerinizle siz çıktınız. teşekkürler.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan