Sayfalar

25 Kasım 2010 Perşembe

DOMATES SOSLU RENKLİ BİBER VE PATLICAN KIZARTMA

Renkli Biber Kızartma



Kızartma bana yazı hatırlatır hep. Hani yazlıkta denizden, havuzdan eve dönersiniz, balkon keyfi yapıp bir şeyler atıştırırsınız ya, yani ben öyle yapıyordum bu yaza kadar, bundan sonrası Allah kerim artık :), buz gibi bir karpuz olur, kızartma olur ve bolca da ekmek tabii ki :)Canım size yazı anımsatmak istedi ne biliyim :) Belki de kızartma aşermişimdir :)

Ne kadar kötülenirse kötülensin, istediği kadar kalorili, sağlıksız, ağır, yağlı vasıflarına maruz kalsın VAZGEÇMEM !! Çoğunuzun da geçmeyeceğini biliyorum, sizi tanıyorum :)

Sağlıklı yöntemleri de var elbette, Actifry gibi.. ama olsun ben hakkını vermeyi istedim şöyle eski usül kızartma tenceresi ile yapılanının fotoğrafını çekmişim paylaşıyım dedim.

Kızartmanın tarifi olur mu ? Yıka, doğra,yağı kızdır,patlıcanı,biberi kızart, süzdürüp tabağa al,domates ve sarımsaklı sos ile bolca sosla ve ye ... buyrun kızartmanın da tarifi oldu :)

Pazardaki rengarenk, sarılı, kırmızılı, yeşilli biberlerden yapılınca da gökkuşağı gibi oluyor, çok eğlenceli.

Kendi kendime zorla canımı çektirdim bravo bana.. Akşama yapsam mı ne? :)

Afiyetle & sağlıkla kalın...

16 yorum:

  1. Merhaba,

    Evet haklısın sevmeyeni yoktur bu hınzır yemeğin.Bende çok severim. Akşam akşam tamda acıkıyorken bu postu yayınlamakta aynı derece hınzırlık bence.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  2. Bende de var bu tariften ve gerçekten nefis soluyor eline sağlık Müge'cim.

    YanıtlaSil
  3. Kızartmayı çok severim kalorisinden dolayı sık yapamıyorum çok güzel görünüyor eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten de bu tarif ve bu güzel görüntüsü aynen anlattığınız yaz günlerini hatırlatıyor, deniz veya havuz sonrası açık havada yenilecek en güzel yaz yemeklerinden biri, şimdi de yense fena olmaz yani:)...

    YanıtlaSil
  5. Sevmeyen olmaz hakikaten, benim de favori yaz yemegimdir. Hala da eylulde alıp buzluga kaldirdigim domates soslarımla arada yaparım, ellerine saglik denizden cikmis gibi oldum:)

    YanıtlaSil
  6. Fırından da alacaksın sıcak ekmeği, elinle böleceksin sonra da banacaksın sosuna. offf Allahım nasıl güzel birşeydir, sen aşerdin hadi bana ne oldu:) eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. Adsız9:39 ÖS

    patlıcanın her türlüsünü yerim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Gerçektende ne kadar dikkat etmeye çalışsakta zaman zaman bu kaçamağı hepimiz yapıyoruz demekki:)
    Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  9. Senin sayende hepimiz aşerdik Mügeciğim:))))Renk harmonisine bayıldım yarasın bebişe ve sana:))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. mügecim hakıkaten kalorılı olmasına ragmen özellıkle yazın ister canımız nedense :)) yanına ayran ve karpuz ufffff:)) yazıyı hamıle yazar yorumuda dogurmak uzere olan hamıle yazarsa boyle olur :)) ellerıne saglık....

    YanıtlaSil
  11. sevgili arkadaşım ellerine sağlık.inanılmaz zengin görünüyor.foto çok güzel.sunum çok güzel.yüreğin çok güzel.sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Kızartma deyince ewet benimde aklıma hemen yaz mevsimi geldi:) Amam bence her mevisimin yemeği. Ellerine sağlık Mügecim çok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
  13. Mügecim, evet belki kızartmanın tarifi olmayabilir ama sunum alternatifi olur elbette. Sunum nefis zira. İnsanın yapmayacağı varsa bile yapası geliyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  14. Yazın, bizim evin de vazgeçilmezlerinden. Ah sosu, üstüne sarımsaklı yoğurt tazeden ekmek yanın,a hele bir de biber acıysa...

    YanıtlaSil
  15. Bu kızartmanın mevsimi, vakti saati, rejimi olmaz. Yumuşak yumuşak ekmeği suyuna bandırarak yanında çay afiyetle yersin. Al benden de bu kadar Müge'm

    YanıtlaSil
  16. yazın çok da sık tüketirim.. gerisini hiiç düşünmem :)resim nefis gözüküyor..
    sevgiler

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan