Sayfalar

4 Aralık 2023 Pazartesi

BUĞDAYLI KÖZ PATLICAN SALATASI

Yılbaşı yaklaşırken, yılbaşı sofralarına keyif ve çeşit katacak meze ve ikramlara alternatifler yapalım istedim. Blog kızlarım için hazırladığım menüde yer verdiğim bu tarif oldukça ilgi çekti.

Malzemeler:
*5 adet patlıcan
*1 su bardağı aşurelik buğday 
*1 adet soğan
*1 kase süzme yoğurt
*2 diş sarımsak 
*tuz
*zeytinyağ 
*kabak çekirdeği içi
*badem 

Yapılışı:
1-Patlıcanları közleyerek soğutalım, soyup dograyalim.
2-Buğdayı geceden ıslatıp iyice patlayana kadar haşlayıp süzelim.
3-Bir tavada 5-6 kaşık zeytinyağı ile haşlanan buğdayları soteliyoruz.
4-Tavaya 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı koyup piyazlik doğranmış soğanları zeytinyağda soteliyoruz. Buna çekirdek içi ve badem ekleyerek ocaktan alıyoruz.
6-Süzme yoğurda buğday ve patlıcan ekleyerek karıştırıyoruz. Sarımsak ve tuzla lezzetlendiriyoruz.
7-Üzerine soğanlı, kuruyemiş sosunu gezdirip servise hazırlıyoruz.

Afiyetle,  sağlıkla 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan