Çocukların en sevdiği şey bizim evde bu tavuklar. KfC mi anne tavuğu mu dediğimde her zaman cevap aynı, tabii ki anne gelir.
Malzemeler :
*300 gr ince şerit kesilmiş tavuk göğüs fileto
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 su bardağı un
*1/2 su bardağı buğday nişastası
*1 paket kabartma tozu
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kajun baharatı
*kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
1-Yumurta, süt ve zeytinyağı bir kasede karıştıralım. Tavukları içine atalım.
2-Bir tabakta un, nişasta, kabartma tozu, tuz, kajun karıştıralım.
3-Tavukların sosundan kaşıkla unlu karışıma alarak toparlar elde edecek şekilde unu karıştıralım.
4-Bir tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım.
5-Isınan tavaya soslanmış tavuğu unlu karışıma bulayıp, topakların yapışmasını sağlayarak kızgın yağa atıyoruz.
6-Altın renge dönen tavuklari tabağa alıp servis ediyoruz.
Afiyetle , sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan