Kuru domatesi kullanmayı seviyorum, bu sos da kahvaltılarda son zamanda favorimiz oldu. Dikkat ekmek yedirir, demekten kendimi alamıyorum :)
Malzemeler:
- 1 kase kuru domates
- Sıcak su
- 1 su bardağı ceviz içi / badem
- 1 avuç maydanoz
- 1 diş sarımsak
- tuz, karabiber, kimyon
- Zeytinyağ
Yapılışı:
- Öncelikle kuru domatesleri kaynamış su ile ıslatıp 10 dk bekletiyoruz.
- Mutfak robotuna beklettiğimiz ve suyunu süzdüğümüz kuru domatesleri, ceviziçini, maydanozu, sarımsağı zeytinyağ ekleyerek koyuyoruz ve çalıştırıyoruz.
- Burada kıvamı belirleyen zeytinyağı oluyor, Domateslerin ufalmasını ve ezilmesini sağlayana kadar azar ekleyerek sos kıvamı elde etmeniz gerekiyor.
- Son olarak 1 çay kaşığı kimyon, çay kaşığının ucu ile karabiber ve zevkinize göre tuz ekleyerek son bir kez daha robotu çalıştırıp sosunuzu servis tabağına alabilirsiniz.
1 hafta buzdolabında bozulmadan kalıyor, fazla fazla yapıp kavanozlayabilirsiniz.
Afiyetle, sağlıkla