Paçanga böreğinin orjinali kızartılarak yapılıyor. Ben bu sefer avcı böreğinden esinlenerek fırında pişirdim. Çok lezzetli oldu. Buzlukta biriktirip sonra pişirmek için de ideal üstelik.
Malzemeler:
- 6 yufka (Toplamda 24 adet börek çıkıyor)
- İnce dilimlenmiş çemensiz pastırma (yaklaşık 200 gr)
- İnce dilimlenmiş taze kaşar (yaklaşık 200 gr)
- 1 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
- 1 çay bardağı su
- Üzeri için 3 yumurta akı
- 2 su bardağı galeta unu
- tuz
Yapılışı:
- Su ve sıvıyağını bir kasede karıştırıp biraz tuz ekliyoruz.
- Birinci yufkayı tezgaha serip üzerine bir fırça yardımı ile yağ-su karışımından sürüyoruz.
- ÜZerine ikinci yufkayı da serip aynı şekilde yağlı su sürüyoruz.
- Üst üste duran bu iki yufkayı 8 eşit üçgen şeklinde kesiyoruz.
- Üçgenlerin geniş kısmına bir dilim pastırma (parçalanarak konulmalı) bir dilim de kaşar koyup kalın sigara böreği gibi sarıyoruz.
- Tüm yufkalar bitene kadar bu şekilde uyguluyoruz.
- Yumurta aklarını bir çatalla çırparak açıyoruz.
- Böreği önce yumurta akına sonra da galetaya bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Servis etmeden yarım saat önce 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sıcakken servis edilmelidir.
Afiyetle, sağlıkla