Eskiden dedemin fırınına gelirdi bu kurabiyelerden pişirilmek üzere.. Kocaman kocaman tepsilerde kocaman kurabiyeler...
Yumuşak kurabiye seviyorsanız.. Tarif aşağıda :)
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ
- 1 portakalın kabuklarının rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 700 gr)
- üzeri için 1 yumurta sarısı ve toz şeker
Yapılışı:
- Tereyağ, yumurta, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasede yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un eklenmeye devam ediyoruz.
- Hamur kıvamına gelince portakal kabuğu rendelerini ekliyoruz. (Ben portakal kabuğunu rendeleyip sonra bıçakla ufaltıyorum )
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, uzun rulo şeklinde yuvarlayıp spiral şeklinde sarıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ve toz şeker serpiyoruz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan