Tembellikten sofrasını yayınlayamayınca bari tarifini koyayım dedim:)
Geçen hafta yine çok özel konuklarım vardı, özel konuklarımla özel bir organizasyon için toplandık. Detaylarını daha sonra, tembelliğimden sıyrılıp, güzel fotoğraf kolajları ile yayınlayacağım.
Bu özel günde ben de menüde iki tarifimle yer aldım.
Bunlardan biri de bu patates salatasıydı.
Yapımı pratik ve tadı lezzetli bu salata çay davetlerinizde, gün menülerinizde yer alabilir.
Malzemeler:
- 2 kg patates (rulo yapıldığı için bol patates gerekiyor.
- 1 su bardağı mısır konservesi
- 1 su bardağı konserve bezelye (kendiniz de haşlayabilirsiniz)
- 15 adet kornişon turşu (minik doğranmış)
- 2 adet orta boy haşlanmış havuç (haşlandıktan sonra minik minik doğranacak)
- 1 su bardağı mayonez
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet limonun suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- 1 tepeleme çay kaşığı pudra şekeri (patatesin daha lezzetli olması için, püf nokta :))
- 1 demet maydanoz (ince kıyılacak)
Süsleme için;
- 1 su bardağı mısır konservesi
- 2 adet haşlanmış havuç (yuvarlak dilimlenmiş)
Yapılışı:
- Patatesleri soyup gelişi güzel dilimleyerek bir tencereye koyup, üzerine su ilave ederek haşlıyoruz.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan patatesleri iyice ezerek, tuz, limon suyu,zeytinyağı ve pudra şekeri ile tatlandırıyoruz.
- İç malzemesini derin bir kasede hazırlıyoruz. Kasede mısır, bezelye,kornişon turşu, havuç, yoğurt ve mayonez, tuzunu da dengeleyerek karıştırıyoruz.
- Bir tepsi ya da düz bir tabağa streç film yayıyoruz. Streç filmin üzerine eşit miktarda maydanoz serpiyoruz.
- Haşladığımız ve ezdiğimiz patatesi maydanoz serpilmiş bu streç filmin üzerine elimizle eşit kalınlıkta yayıyoruz.
- İç malzemeyi patatesin ortasına doğru uzunlamasına koyup streç film yardımı ile patatesi rulo yapıyoruz.
- Bu şekilde sardığımız patatesi buzdolabında minimum 2-3 saat bekletiyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağa, streç filmden kurtararak patates rulosunu alarak, arzumuza göre mısır, havuç ve maydanozla süslüyoruz.
- Ekstradan hazırlayacağınız limon suyu ve zeytinyağı sosunu servis ederken ikram edebilirsiniz.
Afiyetle & sağlıkla,