Sayfalar

6 Eylül 2010 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ -2

Fırın Sütlaç



Daha önce pirinç unu ile yaptığım uygulamanın tarifini vermiştim sizlere. Annem genellikle pirinç unu ile yaptığı için bizim evde kullanılan genel tarif bu. Ancak geçenlerde Devletşah'ın bloğunda gezinirken buğday nişastalı bu uygulamaya denk gelince onu denemek istedim ve sonuçtan gayet memnun kaldım.
Sizin tercihiniz hangisi oluyor genellikle? Pirinç unu mu yoksa nişasta mı?

Malzemeler:

  • 1 kg süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker (ben çok tatlı sevmiyorum, siz şeker miktarını arzuya göre arttırabilirsiniz.)
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Kontanyi vanilya&karamel karışımı

3 yemek kaşığı pirinci, 2 su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlıyoruz. Haşlanan pirincin üzerine sütü ilave edip kaynatıyoruz. Kaynayan pirince şekeri ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz. 3 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı suda çözdürüyoruz. Çözünen nişastayı yavaş yavaş sütlacımıza eklerken sütlacı da topaklanma yapmaması için hızla karıştırıyoruz. Kotanyi firması bana vanilya & karamel karışım değirmeni göndermişti, ben ondan ilave ettim bu aşamada. (Normal vanilya da kullanılabilir) Kaynayan ve koyulaşan sütlacı ocaktan alıyoruz. 1 yumurtanın sarısını çırpıp yine sütlacı hızla karıştırırken sütlaca ilave ediyoruz. Fırına dayanaklı kaplarımızın içerisine sütlacı paylaştırıyoruz. Bu kapları bir tepsiye oturtup yarı bellerine kadar tepsiye su koyuyoruz. 180-200 derece fırına verip üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

13 yorum:

  1. Müge Hanım..
    Fırın sütlacınızzz tam benlik olmuşş o üstünün yanıklarına bayılıyorumm:)) garip zevler ama böyle işte:)

    YanıtlaSil
  2. Pirinc unu koyunca bebek muhallebisi gibi geliyor bana. Oyuzden ya nisasta koyuyorum yada sade yapiyorum. Onuda denemelisiniz.
    Sutlaclar istah acici gorunuyor ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık Müge hanım
    çok güzel görüyorlar.
    Ben genelde sade yapıyorum hiç nişasta koymuyorum. Biraz fazla kaynatıp koyulaşmasını sağlıyorum.
    Bir ara denemenizi öneririm

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. ben nişasta kullananlardanım. nedense pirinç unu tadı hoşuma gitmiyo ve zaten içinde pirinç olduğundan.

    Üzerleri güzel kızarmış. Ben en yanık olanını alayım..ellerine sağlık canım..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. benim annem hiç nişasta koymaz ama kıvamını her zaman çok güzel tutturur.anne işte.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Ben sadece pirinçle yapıyorum.Ellerinize sağlık nefis görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. enfes gözüküyor özellikle böyle üstleri iyice yanmışlara bayılırım, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Walla nefis olmuş. Ellerine sağlık. Kesinlikle ben de deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  9. Üstleri nefis yanmış Mügeciğim ellerine sağlık sevgiler İyi bayramlar diliyorum şimdiden...

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık görüntü muhteşem.. Annem pirinçunu yada nişasta koymadan yapar ben hiç denemedim öyle kıvamı tutturmak biraz zor olabilir. Ben ilk zamanlar nişasta ile yapardım şimdilerde pirinçunu tercih ediyorum daha leziz olduğunu düşünüyoruz ailecek.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Hmmm,
    Uzun zaman oldu hazırlamayalı, yapma vakti gelmiş.
    Bende her iki türlü tarifi deniyorum genelde, evde o an yakınımda ne varsa yani..
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık..Üzerinin kabuklaşıp,tatlı tatlı kızarması yok mu,harika :)
    Muhabbet ve sevgi ile

    YanıtlaSil
  13. fırın sütlaç harikaaa.. ellerinize sağlık iyi bayramlar.. sevgiler..

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan