Gelişim, ilerleme , inkişaf, tekamül olarak açıklanmış burada..
İlerleme midir bilmem ama ... Ben bu tarifi ilk yazdığımdan sonra sanırım biraz yol katetmişim :)
Tadını çok sevdiğim bu tarifin arşivlerde o silik fotoğrafla kalmasını istemediğim için bir kez daha yazmaya karar verdim.
Acemi mutfak düşkünleri ... Yine korkusuzca deneyebileceğiniz, sapma riski olmayan bir tarif..
Malzemeler:
- 4 tane orta boy patates
- 1 tane orta boy soğan
- 2,5 su bardağı un
- 3 yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- karabiber , kırmızı biber , nane
Patates ve soğanları ufak küpler halinde doğrayıp, diğer tüm malzemelerle derin bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
Düz bir tepsiyi ya da kek kalıbını iyice yağlayıp hazırladığımız karışımı döküyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında (180 derece) üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle,
Böyle pratik herşeyin hemen karıştırılıp pişirildiği tarifleri çok seviyorum ellerine sağlık Müge nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler
10 nisan 2008 tarihine kadar engüzel pasta yarismamız var katılırmısınız.ayrıntı http://birdemliksohbet.blogspot.com TÜM ARKADAŞLAR Davetlidir. HayırlıCumalar
YanıtlaSilmugeeee, ben varya astım kendımı :) tatlı ılk tercıh olmakla beraber tuzlu, acı herturlu seye acığım:) elıne sağlık.. en kısa zamanda denemek ısterım;) ufaktan gırmeye basladım nasılsa mutfağıma;)
YanıtlaSilMüge bu fotoğraf ile tarif çok daha netlik kazanmış,ama her koşulda hafızada kalan lezzeti olur.
YanıtlaSilÇok leziz gözüküyor zaten,ellerine sağlık..
Sevgiyle kal.
Müge'ciğimm,
YanıtlaSilTam benlik olmuş bu çörek, patates var ya içinde, daha ne isterim ki ben:)))
Ellerine sağlık canikom,
Sımsıcak sevgiler...