Sayfalar

25 Mart 2008 Salı

FRANBUAZLI CHEESECAKE

Gitmek ...


gitmek,
bir eylemdir kendi alfabesinde,
gelmeler gitmelere tutsak...
ama silinir tüm gitmeler
gidenler geldiğinde.
gitmek,
üç sestir bir hecede
incitmez ama asla gitmek
gidenler gittikleri gibi
kaldığı sürece....


Turan Demir




Son yazımda bahsettiğim güzel gülüşlü , pozitif tatlı kadın... Bugün gitti... Öğrenmeye çalıştığı tarzanca Türkçesi ile "ben geliyorum çok çok" diyerek :) Yolun açık olsun mana mou !

Kaldığımız yerden devam ...

Ağzımız tatlansın, yüreğimiz ferahlasın ...

Bir cheesecake iyi giderdi şimdi olsaydı...




Kendi yok tarifi var ....

Buyrun buradan bakın :)






Aslında Limonlu Cheesecake ile yapılışı ve malzemeleri aynı. Sadece bu sefer limon suyu ve rendesini ilave etmedim ve üzerine Franbuaz sos hazırladım..

Yine de malzemeleri tekrarlamak gerekirse :

- 1,5 paket Eti burçak bisküvi
- 100 gr tereyağı
- 3 paket krem peynir (1 paket labne + 2 paket beyaz krem peynir kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 200 ml. (bir küçük kutu) sıvı krema
- 3 çorba kaşığı un

Yapılışını aynen burada belirttiğim şekilde uygulayabilirsiniz.

Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.

Franbuazlı Sos:
  • 100 gr franbuaz
  • 30 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz jelatin

Franbuaz ve toz şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte şeker eriyene ve franbuaz renk verene kadar pişiriyoruz. Hafifçe kaynamaya başladığında toz jelatini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Soğuyan cheesecake in üzerine döküyoruz.

Bu aşamada cheesecake in hala kelepçeli kalıpta olması gerekir.

Sosu döktükten sonra üzerine bir streç film koyup buzdolabında 5-6 saat dinlendiriyoruz.

Kalıptan çıkartmadan evvel bir bıçakla kalıbın kenarlarından geçip kekimizi kalıptan çıkartıyoruz.

Krem şanti ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyetle,

13 yorum:

  1. Mügecim bayılırım cheesecake'e:). Seninki de çok iştah kabartıcı gözüküyor, ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  2. Mügecim Allah kavuştursun. Çok çok gelir inşallah annecik. :)
    Cheesecake olsa da yesek gerçekten. Ben henüz kendi başıma cheesecake yapmadım. Tarifinden faydalanarak deneyeceğim mutlaka. Ellerine sağlık. )

    YanıtlaSil
  3. Bende artık bir cheesecake yapmak istiyoooruum:) Ya fotoğrafa uzanıp, bir çatal alasım geldi, o kadar ferah ve mis gibi duruyorki, denesem başarırmıyım acep?

    YanıtlaSil
  4. Müge'ciğimmm,
    Cheese cake'in cidden çok iştah kabartıcı görünüyor, ellerine sağlık:))

    Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Müge'ciğim,
    Çok iştah açıcı görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Çok hoş bir şiir paylaşmışsın..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Nefis bir cheesecake olmuş canım çekti gece gece ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. FRAMBUAZLI kekiniz harika gorunuyor. Ayrica verdiginiz guzel ipuclari icin de tesekkurler, FRAMBUAZ sosunun ne zaman dokup ne zaman kullanilabilecegi gibi. Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. Bizimde Yunanli can dostumuz var.Zamaninda ayri yedigimiz bogazimizdan gecmezdi.Onlar bizimle sözde oruc tutar bizde onlarin bayramlarinda kiliseye giderdik.Zamaninda diyorum cünkü kendisi evlendi ve Yunanistana döndü(ayrica bana olan benzerligi -ikizgibi- ile de milleti hayli bir meraka sokmusuzdur)..Annecigi ise emekli olunca yilin büyük bir bölümünü orada gecirdiginden 1 ayligina Almanya ya geliyor.Yani 15 gün sonra benimde annem kadar sevdigim misafirim var .....Bu dostluk 30 yildir sürüyor...Bizi beraber gören Alamanlar nasil oluyor siz savas halindesiniz bir Türk bir Yunan olamaz ki gibi önyargili sorulara az muhattap olmadik.Halbuki gurbet elde birbirimize en yakin insanlarTürk ve yunan dostlugudur.Birbirimizin halinden en cok biz anlariz.Bir Ispanyol bir Italyan farklidir.
    Dostlugunuz daim olsun!Resimleri görünce biraz duygulandim.

    YanıtlaSil
  9. Allah kavuştursun..Cheesecake şahane ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar merhaba,

    Cheesecake için yazdığınız övgülere çok teşekkür ediyorum.
    Adaşım,

    Senin başaramayacağın bir şey olur mu hiç...Affetmez yaparsın bence..

    Sevgili Serap,
    Ne kadar güzel anlatmışsın..Haklısın bana da aynı şekilde yorumlar gelebiliyor zaman zaman.Ancak yunanistana gittiğinde bile Türkleri kucak açıp karşılayan bir millete kin duymanın yersizliğini her zaman anlatıyorum.Bu sorunların hepsi politik.Herşeyi neredeyse her geleneği bile birbirine benzeyen iki milletin can dostu olmasından doğal başka ne olabilir ki..

    Kendinizi iyi bakın.
    Sevgiyle,
    Müge

    YanıtlaSil
  11. yaaa ne güzel olmuş bu böyle,çokta severim:)


    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. ŞAHANE GÖRÜNÜYOR , ELİNİZE SAĞLIK
    NEŞE

    YanıtlaSil
  13. Arzuuu1:18 ÖÖ

    Merhabalar,

    krem peynirler kac gram?

    Tesekkürler.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan