Nasıl da çabuk geçti 3 gün?
Havanın sıcak oluşu bu kısa tatili daha da güzel yaptı diyebilirim. Eminim bir çoğunuz bu fırsatla bir yerlere kaçmışsınızdır. Biz buradaydık ama misafirlerimiz vardı. Demircik bizde kaldı ilk kez. Onunla tam bir gün vakit geçirmek bana nasıl iyi geldi anlatamam, müthiş enerji veriyor insana. Tabii bebek senin olsaydı, enerjini görürdük dediğinizi duyar gibiyim :) Napalım :) Sevmesi bedava :)
Demire süt olsun diye :) sebze ağırlıklı bir menü hazırladım akşam yemeği için cuma sabah erkenden kalkıp.
Akşam Yemeği Menümüz şöyleydi:
- Musakka (Fotoğrafı değişecek bir uygulama daha)
- Pirinç Pilavı
- Zeytinyağlı Bezelye
- Actifry'da kızarmış Biber & Kabak
- Pazılı & Havuçlu Kol Böreği
- Çilekli Kup
Zeytinyağlı bezelyeyi bugüne kadar hep havuç ve patatesleri küp küp doğrayarak hafif domates ve salça ekleyerek yapardım. Bu şekilde daha salata tarzı oldu ve çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Görüntü olarak da benim daha hoşuma gitti ve çok da güzel poz verdiğini düşünüyorum, ne dersiniz :)
Malzemeler:
- 1 kg. bezelye (tam da mevsimi, taze kullanmanızı tavsiye ederim)
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 2 adet kesme şeker
- 1,5 su bardağı su
- tuz
- dereotu
Ayıkladığımız bezelyeleri yıkayıp hazırlıyoruz. Havuçları soyup, ortadan ikiye keserek yarım ay şeklinde dilimliyoruz. Soğanı ufak ufak yemeklik doğrayıp, sebzelerin hazırlığını tamamlıyoruz.
Düdüklü tencereye zeytinyağını ve soğanları koyup orta kuvvetteki ateşte soteliyoruz. Soğanlar hafifçe renk değiştirdiğinde havuçları da ilave edip bir süre de beraber pişiriyoruz. Bir sonraki aşamada bezelyeyi katıp, tuz, şeker ve suyu ilave edip düdüklü tenceremizi kapatıyoruz. Düdüğü çıktıktan sonra yaklaşık 10-15 dk kadar pişirip ocaktan alıyoruz. Fazla suyu kaldıysa tencerenin ağzı açıkken bir miktar daha kaynatabiliriz.
Servis edeceğimiz tabağa alıp, üzerine ince kıyılmış dereotu serpiyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
müge hanım..
YanıtlaSilbezelye bahçelerin en güzel nimetlerinden..
afiyet bal şeker olsunn..
canım eline sağlık bizim buralarda zeytinyağı yeni keşfediliyor malum ayçiçek meleketinde yaşıyoruz:)))ben bezelyeyi zeytinyağınla hiç denemedim ama nefis görünüyor
YanıtlaSilO kadar bezelye pişirdim bugüne kadar hiç biri bu kadar şık görünmedi, tam Türk usülü salçalı, kırmızı yapıyorum ben ama böyle de sanat eseri gibi olmuş canım..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilYeşil ile turuncu harika görünüyor.Eline sağlık Mügeciğim.
YanıtlaSilHiç güzel gözükmüyor...
YanıtlaSilBen de yaptım dün akşam , salçalı -soğanlı . Hemen de suyunu çekmiş , dibine tuttu malesef , bugün yiyeceğiz ama üstte kalıp yanmamış olanlardan .
YanıtlaSilAkşam evde bizi bekleyen bezelyelerin ,fotodaki bezelyelerden olmasını isterdim :)
bak nasıl özendirici şeyler yapıyor bebeği yapıp geleyim bari bu mamaları yemek için :))
YanıtlaSilEline sağlık . sunum ve görüntü süper mügecim sevgiler. Hilal
YanıtlaSilçok güzel görünüyor hmmm bayılırım zaten bezelyeye. ama hiç zeytinyağlı denememiştim ben. ellerine sağlık
YanıtlaSilMügecim iyi haftalar canım. Ellerine sağlık bezelye çok lezzetli görünüyor. Bir de çok fotojenik olmuş:))
YanıtlaSilbende çok severim bezelyeyi.elleriniZe sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilmügecim ellerine sağlık olsada yesem valla çok acıktım...
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilAnneler günü yarışmamaıza bekleriz:)
kucak dolusu sevgiler...
http://www.meltemmutfakta.com
arkadaşlar merhaba,
YanıtlaSilziyaretleriniz için teşekkür ediyorum.
Bezelyeyi bu şekilde denediğinizde de memnun kalacağınıza eminim.
Sevgiler,
Müge
ben de dün hazırladım zeytinyağlı bezelye, elleriniize sağlık..
YanıtlaSilHarika görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Geçen sene ilk kez zeytinyağlı bezelye denemiştim. Farklı bir lezzet ve diyet yapanlar için harika bir çeşit.
YanıtlaSilElinize sağlık
sevgilerimle
Ellerinize saglik,bezelyeyi çok severim,hele ki zeytinyagli olursa enfes gözüküyor,sevgilerimle.
YanıtlaSilMügecim gerçekten çok güzel görünüyor !
YanıtlaSilbebek konusuna gelnce sevmesi çook güzel :)
sevgiler canım
ilk kez görüdğüm zeytinyağlı bezelye tarifini tavsiyene uyarak deniycem :) renkler süper görünüyor bir de :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilSewgili Müge Hanım,
YanıtlaSilCanım bugün zeytinyağlı bezelye pişirmek istedi ancak içinde domates, salça türewi olmasını istemedim nedense.. Öylesine bir araştırma baabında google'a girdiğimde sizin adresinizi buldum we buna çok memnun oldum.. Hemen "sık kullanılanlar" a ekledim.. :) Derhal tarifinizi uyguladım: oldukça pratik we keyifli bir yapımı olduğu gibi, lezzeti de hafif we nefissss.. Mmmmmmmm... :)
Sonsuz teşekkürlerimle, Esenlikler dilerim.. :)
Gönülden Sewgilerimle..