Yılbaşı mezelerinden biri olarak yaptım yine bu salatayı. Daha önce de burada bir farklı tarif paylaşmıştım..Tam 12 sene önce :) Bu tarif ile bugün vereceğimin arasında bir kaç fark sadece aslında.. Daha önce yazdığımda püf nokta olarak kullandığım pudra şekerini evde olmadığı için kullanmadım ama yine söylüyorum bir çay kaşığı katarsanız tatlar dengeleniyor, çok beğeneceksiniz.
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patates
- 4 dal taze soğan
- 1 adet havuç
- 7-8 dal maydanoz
- 3 tepeleme yemek kaşığı hardal
- 5 tepeleme yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Varsa 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1/2 limon suyu
Yapılışı:
- Patatesleri soyup orta boy ve eşit büyüklükte küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlarken çatalla kontrol ediyoruz, dağılmayacak kadar yumuşak olması gerekiyor, kıvamı burada önemli bir ayrıntı. Aksi halde sosla karıştırırken patatesler püreleşebilir.
- Taze soğan ve maydanozları olabildiğince ufak doğrayıp bir kaba alıyoruz.
- Havucu rendenin ufak kısmı ile rendeleyip maydanozlara ekliyoruz.
- Sebzelerin olduğu kaba mayonez, hardal, tuz, pudra şekeri, limon suyunu da ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Koyu homojen kıvamda bir sosumuz oluyor.
- Pişen patatesleri süzüp iyice soğuyuncaya kadar bekletiyoruz.
- Soğuyan patatesleri sosla karıştırıp servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan