Sayfalar

25 Temmuz 2017 Salı

UN KURABİYESİ


En basitinden, en pratiğinden, en demirbaşından bir tarif...
Hele hele evde çocuk varsa, pişip pişirip önlerine atıştırmaları için koyabileceğiniz bir kurabiye tarifi..
Şekil vermek isterseniz açıp kalıpla da kesebilirsiniz, elinizde yuvarlayıp da bir şekil verebilirsiniz. Ben en tembelini seçtim, birazdan anlatacağım..

Malzemeler:
  • 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı aldı benimki siz yine de ekleye ekleye gidin)
  • Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Un hariç tüm malzemeyi bir kaseye koyuyoruz.
  2. Elimize yapışmayan ama iyice toparlanmış bir hamur elde edene kadar un ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
  3. Hamuru vaktiniz varsa 20 dk buzdolabında dinlendirin, daha rahat şekil verirsiniz.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, fırını 150 derecede ısıtıyoruz.
  5. Hamurdan iki avucumuzu dolduracak büyüklükte parça alıp tezgahta rulo şekli veriyoruz. (işte en pratik an) :)
  6. Yaptığımız orta kalınlıktaki ruloyu bir bıçak yardımı ile dilimliyoruz. Dilimlerin eşit kalınlıkta olmasına dikkat edelim.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dilimleri diziyoruz. Yaklaşık 12-15 dk kadar fırında pişiriyoruz.
  8. Beyazlığını kaybetmemesine dikkat edin, kızarmaya başlamadan fırından alın.
  9. Hafif ılınınca üzerlerine bir elek yardımı ile pudra şekeri serpiyoruz.
Not: bu hamurun içine badem, ceviz, parça çikolata vb.. malzemeler ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyetle, sağlıkla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan