Evde bir simit furyası başladı. Aras çok şükür artık bir çok şeyin tadına bakar duruma gelebildi. 6 yılı çorba ile geçirdiğine sanırım zaman zaman pişman oluyordur :)
Tabii bu konuda gelişim göstermesinin en önemli unsurlarından biri Poyraz.. Poyraz tadına baktıkça o da "abi" olarak öncü olmaya çalışıyor sanırım :)
Geçtiğimiz cumartesi evde çocuklarla kurabiye yaparken yarım paket tereyağ ile de simit pişirmeye karar verdim. Çocuklar çok severek yediler. Tarifi buraya yazalım da kaybolmasın :) Malum benim de tarif defterim bu blog her ne kadar eskisi kadar aktif olmasa da...
Malzemeler:
- 125 gr oda ısısında tereyağ
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1/2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurtanın akı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- un
üzeri için :
1 yumurta sarısı , 2 yemek kaşığı pekmez, susam
Yapılışı :
- Un dışındaki tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz.
- Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekliyoruz. Yağlı bir hamur olduğu için çabuk toparlanacaktır. Fazla un ekleyerek kurutmamaya dikkat edelim.
- Fırını 180 derece ısıtıyoruz.
- Bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
- Hamurumuzda parçalar kopartarak rulo yaptıktan sonra halka şekline getiriyoruz.
- Hamurun tamamı bitince yumurta sarısı ve pekmezi bir kasede karıştırıp üzerlerine sürüyoruz.
- Son olarak susam dökerek fırına veriyoruz.
- Yaklaşık 15-20 dk sonra iyice kızarınca fırından çıkartıyoruz.
Afiyetle , sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan