Sayfalar

25 Ekim 2013 Cuma

MARMELATLI KURABİYE NAM-I DİĞER LİNZER KURABİYE

Marmelatlı Kurabiye


Çalış .. çalış ....
Bu durumdayım son zamanlarda.. 9 ay evde vur patlasın çal oynasın durumu elbette iş hayatına geri dönüş ile birlikte geride kaldı.
Şimdi gelişim gösterdiğim tek şey şu metrobüs denenen insan taşıma aracına (???) binme teknikleri :)
Bu konuda gelişim seminerleri versem tutar mı :) acep :)

1-Doğru kapıda bekleme yetkinliği edinme
2-Oturma teknikleri
3-Ayakta kaldığında ... (***??) kollama metotları
4-Ağızdan nefes al yoksa ne olur durum çalışmaları
5-İndi bindi yapmanın püf noktaları

Ahhh ne özledim halbuki "housewife" günlerimi :) Ama işleyen demir ışıldar değil mi :) Bakalım pas tutmadan bu ömür böyle nasıl geçecek ???

Bugün Uzman Tv çekimlerinden bir tarif var.. Marmelatlı kurabiye .. Kolay, pratik, renkli, şık :)

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 kase böğürtlen marmeladı (Nutella ya da farklı bir meyve çeşidi kullanabilirsiniz)
  • Üzerleri için pudra şekeri
Yapılışı:
  • Bir kasede tereyağ, yumurta, pudra şekerini un ilave ederek yoğuruyoruz. (Unu birden dökmeden, aldığı kadar olacak şekilde ilave etmenizi öneririm.)
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edince hamurumuzu vakit varsa bir müddet buzdolabında bekletiyoruz. (Bekletilmeden de işleme devam edilebilir)
  • Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
  • Tepsiye yağlı kağıt sererek hazırlıyoruz.
  • Tezgaha bir miktar un serpip hamuru yaklaşık 1,5 cm kalınlığında açıp bir kalıpla kesiyoruz. (ben yuvarlak bir kalıp kullandım ancak farklı bir kalıp mesela çiçek kullanılabilir)
  • Hamurun yarısını kalıpla keserken ortası delik bir şekilde kesiyoruz. (ben yuvarlak kalıpla kestiklerimin yarısının ortasını daha küçük bir yuvarlakla keserek bu işlemi yaptım)
  • Yağlanmış tepsiye yarısı yuvarlak yarısı simit şeklinde (yani ortası boş) kesilmiş hamurları dizerek fırına veriyoruz.
  • Yaklaşık 8-10 dk da pişecektir, fırını sıkça kapağını açmadan kontrol etmekte fayda var.
  • Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kurabiyelerin yuvarlak olanının üzerine marmelat sürüyoruz.
  • Simit şeklinde olanların ise üzerine bir elek yardımı ile pudra şekeri serpiyoruz.
  • Marmelat sürdüğümüz kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpilmiş ortası delik kurabiyeyi koyup yapışması için hafifçe bastırıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

4 yorum:

  1. Yaaa çok şekersin sen, gelip sarılmak istedim sana, nasıl da hemen sunum maddelerini çıkarmış, metrobüs hakikaten çıldırtıcı bir biniş düzenine sahip, bizim ülkemizde kesinlikle insanları sraya sokacak mekanik bir düzeneğe ihtiyaç var, bir insan sığabilecek bir koridora sokup sırayla binmeini sağlamalı insanların,hani koyunları kırpmak için sıraya sokuyorlar ya onun gibi:) vardı bir teknolojisi muhakkak bulup getirsinler...benmi icad ediyim anlamadımki:) bu konuyu konuşalım kapsamlı görüştüğümüzde şekercim

    YanıtlaSil
  2. çok güldüm hahaaa:) ah bu istanbul ne yapılsa yeteceğine inanmıyorum ülke nufusunun utanmasa tamamı burada yaşayacak çünkü :) Allah kolaylık versin sana.
    taif harika görüntü şahane ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çoook güzel görünüyorlar,bu kurbişleri yeni yıl zamanı yaparım.neden o kadar bekliyorsam ,eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Hah hah metrobuse binme tekniklerinize bayildim tarifte güzel görünüyor ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan