Sofra Dergisi tariflerimden biri daha..
Ben bu tatlıyı konsept elma olduğu için elma ile uyguladım ama vişnelisini de muhakkak denemelisiniz. Şimdi tam da zamanıyken nefis bir yaz tatlısı elde edeceğinize eminim.. Şeftali de çok yakışacaktır.. Meyveleri çeşitlendirmek elbette mümkün..
Malzemeler:
Tabanı için;
- 15 adet petibör bisküvi
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviziçi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 kg süt
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 60 gr tereyağ
Üzeri için;
- 2 adet elma
- 5 çay bardağı elma suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı buğday nişastası
Yapılışı:
- Tatlımızın tabanı için öncelikle tereyağını eritiyoruz.
- Mutfak robotu ile un haline getirdiğimiz bisküvilere tereyağını karıştırıyoruz. Fındıkları da ilave ederek bu harcı servis edeceğimiz kaselerin tabanına koyarak bir kaşıkla bastırarak iyice sıkıştırıyoruz.
- Bir tencerede muhallebi malzemelerinden tereyağ hariç hepsini karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam koyulaşınca ocaktan alıyoruz. Sıcakken tereyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
- Daha önce hazırladığımız tabanın üzerine muhallebiyi döküyoruz.
- Üzerlerine soyup ufak küpler halinde doğradığımız elmalardan koyuyoruz.
- Elmalı jöle için, elma suyu, nişasta ve şekeri ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz. Jöle hazır olunca muhallebi ve elmaların üzerine dökerek soğuk servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,