Sayfalar

4 Ağustos 2013 Pazar

ELMALI PRENSES TATLISI

Elmalı Prenses Tatlısı

Sofra Dergisi tariflerimden biri daha..

Ben bu tatlıyı konsept elma olduğu için elma ile uyguladım ama vişnelisini de muhakkak denemelisiniz. Şimdi tam da zamanıyken nefis bir yaz tatlısı elde edeceğinize eminim.. Şeftali de çok yakışacaktır.. Meyveleri çeşitlendirmek elbette mümkün..

Malzemeler:

Tabanı için;


  • 15 adet petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviziçi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;

  • 1/2 kg süt
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 60 gr tereyağ

Üzeri için;

  • 2 adet elma
  • 5 çay bardağı elma suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı buğday nişastası

Yapılışı:


  1. Tatlımızın tabanı için öncelikle tereyağını eritiyoruz. 
  2. Mutfak robotu ile un haline getirdiğimiz bisküvilere tereyağını karıştırıyoruz. Fındıkları da ilave ederek bu harcı servis edeceğimiz kaselerin tabanına koyarak bir kaşıkla bastırarak iyice sıkıştırıyoruz.
  3. Bir tencerede muhallebi malzemelerinden tereyağ hariç hepsini karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam koyulaşınca ocaktan alıyoruz. Sıcakken tereyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
  4. Daha önce hazırladığımız tabanın üzerine muhallebiyi döküyoruz.
  5. Üzerlerine soyup ufak küpler halinde doğradığımız elmalardan koyuyoruz.
  6. Elmalı jöle için, elma suyu, nişasta ve şekeri ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz. Jöle hazır olunca muhallebi ve elmaların üzerine dökerek soğuk servis ediyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

11 yorum:

  1. prenseslere laik olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hafif lezzetli bir tatli olmus bu ellerine saglik goruntude harika :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis gözüküyor, mutlaka denemeliyim ellerinize saglik :-)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık nefis hafif bir tatlı olmuş
    Canım Farkındamısınız acaba facebook çıkalı blogculuk yok oluyor ,görüyorum ziyaretler azaldı yorumlar yok denecek kadar az, ben çok üzülüyorum şahsen. Blogculuğu bitirmeyelim yok etmeyelim arkadaşlar ziyaretlerimiz eskisi gibi hep olsun diyorum . İyi bayramlar, sevgiler

    YanıtlaSil

  5. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    1054. takipçiniz benim.
    Bana da gelirseniz sevinirim :)
    İyi Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  6. Çoooook güzel ellerinize sağlık :) görüntüsü AL BENİ YE BENİ diye haykırıyor resmen :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Sevilesi prenses!..ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  8. merhabalar gerçekten çok lezzetli bir tarif ellerinize sağlık :)ben de blog yazmaya yeni başladım hoş pratik tarifler paylaşacağım lütfen ara sıra beni de ziyaret edin iyi günler.. :)

    http://parpatya.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Hiç girmeseydim blogunuza keşke ağzım sulandı vallahi :)

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık, bu tarifi denemek isterim. İştahımı açtı şu anda :)
    Ben de yazmaya yeni başladım, bloguma ben de beklerim, kolay gelsin
    http://keyiflisofra.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan