Sofra Dergisi tariflerimden biri daha..
Ben bu tatlıyı konsept elma olduğu için elma ile uyguladım ama vişnelisini de muhakkak denemelisiniz. Şimdi tam da zamanıyken nefis bir yaz tatlısı elde edeceğinize eminim.. Şeftali de çok yakışacaktır.. Meyveleri çeşitlendirmek elbette mümkün..
Malzemeler:
Tabanı için;
- 15 adet petibör bisküvi
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviziçi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 kg süt
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 60 gr tereyağ
Üzeri için;
- 2 adet elma
- 5 çay bardağı elma suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı buğday nişastası
Yapılışı:
- Tatlımızın tabanı için öncelikle tereyağını eritiyoruz.
- Mutfak robotu ile un haline getirdiğimiz bisküvilere tereyağını karıştırıyoruz. Fındıkları da ilave ederek bu harcı servis edeceğimiz kaselerin tabanına koyarak bir kaşıkla bastırarak iyice sıkıştırıyoruz.
- Bir tencerede muhallebi malzemelerinden tereyağ hariç hepsini karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam koyulaşınca ocaktan alıyoruz. Sıcakken tereyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
- Daha önce hazırladığımız tabanın üzerine muhallebiyi döküyoruz.
- Üzerlerine soyup ufak küpler halinde doğradığımız elmalardan koyuyoruz.
- Elmalı jöle için, elma suyu, nişasta ve şekeri ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz. Jöle hazır olunca muhallebi ve elmaların üzerine dökerek soğuk servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
prenseslere laik olmus elıne sağlık
YanıtlaSilHafif lezzetli bir tatli olmus bu ellerine saglik goruntude harika :)
YanıtlaSilNefis gözüküyor, mutlaka denemeliyim ellerinize saglik :-)
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis hafif bir tatlı olmuş
YanıtlaSilCanım Farkındamısınız acaba facebook çıkalı blogculuk yok oluyor ,görüyorum ziyaretler azaldı yorumlar yok denecek kadar az, ben çok üzülüyorum şahsen. Blogculuğu bitirmeyelim yok etmeyelim arkadaşlar ziyaretlerimiz eskisi gibi hep olsun diyorum . İyi bayramlar, sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar;
Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
1054. takipçiniz benim.
Bana da gelirseniz sevinirim :)
İyi Bayramlar
Sevgiler
http://whiteglaze.blogspot.com
twitter: @_gamzeahmet_
Leziz görünüyor
YanıtlaSilÇoooook güzel ellerinize sağlık :) görüntüsü AL BENİ YE BENİ diye haykırıyor resmen :) sevgiler.
YanıtlaSilSevilesi prenses!..ellerinize sağlık!
YanıtlaSilmerhabalar gerçekten çok lezzetli bir tarif ellerinize sağlık :)ben de blog yazmaya yeni başladım hoş pratik tarifler paylaşacağım lütfen ara sıra beni de ziyaret edin iyi günler.. :)
YanıtlaSilhttp://parpatya.blogspot.com/
Hiç girmeseydim blogunuza keşke ağzım sulandı vallahi :)
YanıtlaSilElinize sağlık, bu tarifi denemek isterim. İştahımı açtı şu anda :)
YanıtlaSilBen de yazmaya yeni başladım, bloguma ben de beklerim, kolay gelsin
http://keyiflisofra.blogspot.com/