Sayfalar

21 Mart 2013 Perşembe

TEL KADAYIFLI PASTA

Tel Kadayıflı Pasta
Geçenlerde yine çaya misafirim geldiğinde denediğim bir tarifi paylasacağım sizinle... Son dönemlerin yeni trendi rejimde olmak bu çay davetlerinde de etkisini gösteriyor, biliyorsunuz. "bak rejimdeyiz, pasta, börek yapma! Bir salata, simit, peynir yeter!" sözleri uçuşuyor hep ..
Malum beklenti o yönde olunca ben de çok abartamıyorum :)Örneğin bu davetimin menüsünü tam da öğle saatinde toplanılacağı için salata ağırlıklı hazırladım
*Kısır
*Yoğurtlu Kereviz Salatası
* Çiftlik Böreği
*Kuru Domatesli Ruşeymli Ekmek **tarifi yakında gelecek
Tatlı olarak da muhallebili bir tatlı yapmak istedim, aklıma da uzun zamandır denemek istediğim tel kadayif geldi. Yapımı gayet kolay oldu.. görüntüsü de beğeni topladı. Kalıbı olmayanlar bir tepsi ya da borcam da uygulayabilirler, ben 20 cmlik kelepçeli kalıpta yaptım.

Malzemeler:
*250 gr tel kadayıf (kalıp ya da tepsiniz büyükse malzemelerinizi arttırmanız gerekecektir)
*2/3 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
*1/3 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için:
*5 tepeleme yemek kaşığı un
*1 su bardağı toz şeker
*1/2 lt süt (çok koyu olursa ilave edilebilir)
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
Süslemek için:
*Dövülmüş fındık
*Toz fıstık
*Hindistan cevizi
Not: Arzu edilirse arasına ve üzerine meyve de konabilir.
Yapılışı:
1-Kadayıfları bir kesme tahtasında keserek ufaltıyoruz.
2-Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup kestiğimiz kadayıfları kavuruyiruz.
3-Rengi dönen kadayıflara toz şekeri de ilave ederek bir müddet daha kavuruyoruz(şekeri çok tutmamamız gerekir aksi taktirde kadayıf sertleşecektir)
4-Ocağı kapatıp cevizleri de ekleyip karıştırarak kadayıfları soğutuyoruz.
5-Un, şeker ve sütü topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak muhallebiyi pişiriyiruz.
6-Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyerek 5dk mikserle çırpıyoruz.(Mümkün olduğu kadar uzun çırpmak önemli)
7-Kelepçeli kalıbımızı(ben 20 cmlik kalıp kullandım) pastayı servis edeceğimiz tabağa, tabanını koymadan yerleştiriyoruz.
8-Kadayıfların yarısını tabana yerleştirip, üzerine kremayı döküyoruz.
9-Üzerine tekrar kadayıf yerleştiriyoruz.
10-Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra üzerini süsleyip, kalıbı açarak servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

6 yorum:

  1. Ama bu cok güzel bi pasta,ellerinize saglik,ugrastirici görünsede kadayifi cok severim!

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik canim...
    görüntü muhtesem...

    YanıtlaSil
  3. cemile basaran2:31 ÖS

    Görüntü harika,lezzetinden de eminim...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. harika gözüküyor emeğe saygı ...

    YanıtlaSil
  5. bende bu sabah böyle bir şey yapmak istedim kadayıf bulamadım:(
    bambaşka birşey çıktı ortaya
    bu harika olmuş ellerine sağlık.
    kilolar gitmeli yaz geliyor değil mi:))

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli duruyor ,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan