Yılbaşı sofraları için şık bir öneri ...
İglo ile pratik lezzetler workshopunda yaptığımız bu salatayı tamamladığımızda aklıma gelen ilk şey bu oldu.. Rengarenk dokusu ve sıradışı lezzeti ile tam da yılbaşı sofralarına göre..
Salatanın yapımında üç aşama var. Birincisi karideslerin hazırlığı. Başlıbaşına bir öğün niteliğinde olan bu aşamayı sadece salatanın tarifi dahilinde bir adım olarak değerlendirmemenizi öneririm. Zira bu hali ile çok şık bir meze olarak ikram edebilirsiniz.
Limon Soslu Karides Sote
Malzemeler:
- 1/2 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 çay bardağı beyaz şarap* (konulmasa da olur)
- tuz - karabiber - tarhun* (konulmasa da olur)
- 1/2 limon suyu
- 1 paket İglo Karides
- bir tutam ince kıyılmış dereotu
- Tavamıza tereyağını koyup çok ufak doğranmış soğan ve sarımsakları soteliyoruz. Soğan ve sarımsaklar yumuşayınca şarap, tuz, karabiber ve tarhunu ilave ediyoruz. Bu karışıma karidesleri de katarak birlikte yaklaşık 4-5 dakika kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz.
Tek meze olarak ikram edilecekse dereotunu da ilave edip servis tabağına alıyoruz.
Salatanın ikinci aşaması sosunu hazırlamak. Yediğim en değişik soslardan biriydi ve hakikaten çok lezzetli olduğunu söylemem lazım. Bunu tüm salatalarınıza uygulayabileceğinizi belirtmem lazım. Belirli bir miktar hazırlayıp buzdolabınızda muhafaza ederek bir kaç gün kullanmanız da mümkün. Sadece yapmanız gereken kullanmadan önce sakladığınız kavanoz / şişe vb herneyse çalkalamanız olacak.
Narenciye Sosu:
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet portakalın suyu
- 1 adet limon suyu
- 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı balsamik sirke
- 1 su bardağı nar tanesi
- tuz, karabiber
Tüm malzemeyi blenderda çekip hazırlıyoruz.
Salata malzemeleri:
- Çeşitli yeşillikler (marul, akdeniz marulu, kıvırcık salata vb)
- 3-4 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
- 3-4 yemek kaşığı nar tanesi
- cherry domates taneleri
- limon sosla pişirilmiş karidesler
- narenciye sos
Hazırlanışı:
- Salata tabağımıza yıkanmış ve kurutulmuş yeşillikleri elimizle gelişigüzel kopartarak koyuyoruz. Cherry domatesleri ikiye bölerek serpiştiriyoruz.
- Karideslerden salatamızın üzerine yayıyoruz.
- Narenciye sosu salatanın üzerinde (gerektiği kadar) gezdiriyoruz.
- Salatanın üzerine pirinç ve nar tanelerini döküp servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
nar salataya çok yakışmış.ellerinize sağlık.bol vitaminli bir salata olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Görüntü o kadar güzel ki. Üstelik ben hiç karides yemem. Ama renkler beni aldı götürdü.
Sevgiyle kal.
Karides bugune kadar hic yemedim, ama goruntu cok guzel!! Ellerine saglik.
YanıtlaSilmeyveler sebzeler karışıp da salata olunca hele bir yemiş eklenince ben bayılıyorum o salatalara... Tarifinizde de harika olmuş, salatadan öte bir öğün resmen dolu dolu! Afiyet olsun...
YanıtlaSilkarides yiyebileceğimi hiç sanmıyorum ama görüntü süper olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilkarides girdiği her yemeği güzelleştiren lezzet :) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHmmm tadı geldi şimdi aklıma...
YanıtlaSilÇok güzeldi gerçekten...
Çok değişik ve lezzetli bir sos arayanlar için birebir bence...
Afiyetler olsun hepimize
sevgiler
Mügecim, çok güzel bir füzyon mutfak örneği vermişsin. Ben zaten denizden babası çıksa yiyen biri olduğum için bayıldım valla..Eline sağlık canım..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.
YanıtlaSilinanılmaz lezzetli görünüyor.
denemek istiyorum ben de kısmetse,
saygı ve sevgiler arkaaşıma...
Görüntü süper olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSil