Uzun ve güzel bir tatilin sonrasında Ramazan'dan bir tarifle dönüş yapıyorum. Daha önce hoşaf tarifi vermiş hatta komposto ve hoşaf arasındaki farkı aktarmıştım sizlere. Ramazan ayında bir de şeftali ile denemem olmuştu. Taze bir meyve ile yaptığım için buna artık komposto diyebiliriz sanırım değil mi :)
Şeftalinin son demlerini yaşarken belki sizler de denemek istersiniz. Uygulama aslında birebir aynı ama kayıtlarda bulunması adına tarifi tekrarlayalım:
Malzemeler:
- 3 adet orta boy yumuşak şeftali
- 3/4 su bardağı toz şeker (Çok tatlı seviyorsanız şeker miktarını arttırabilirsiniz)
- 5 su bardağı su
Şeftalileri soyup yarım ay şeklinde eşit büyüklüklerde dilimleyerek 5 su bardağı suda yaklaşık 20 dk kadar haşlıyoruz. Daha sonra şekeri ilave edip 5 dk daha kaynatıyoruz. Soğuk şekilde servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Şeftaliyi sevdiğim için onunla ilgili herşeyi severim
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgiler
Bugünlerde hava yeniden ısındı burda,bir komposta hiç fena olmıycak gibi.ellerine sağlık canım..mutlu günler..
YanıtlaSilYazın o sıcağında en iyi gidecek Komposto.Ellerine sağlık canım Tekar hoşgeldin.
YanıtlaSilHoşgeldiniz dostlar.. Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Sevgiler
YanıtlaSilMüge
mügecim merhaba tatlım
YanıtlaSilhamilelikte o kadar çok şeftali aradım ki şeftalinin hayatımdaki yeri başka benim için :)
dediğin gibi Şeftali bitmek üzere mutlaka yapıl içilmeli afiyet bal olsun
sevgiler
Hosgeldin diyeyim oncelikle. Seftali en sevdigim meyvedir. Bizim sicaklarimiz henuz 40 larin altina dusmedi. Demek ki komposto zamani :) Ellerine saglik, sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Müge öncelikle goşgeldin sefalar getirdin. Ben bu kompostoyu pek severim. Hatta oğlum doğduğu zaman o kadar çok içmiştim ki süt olacak diye. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSildokunamasamda aen sevdiğim meyvelerdendir ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,eline sağlık.
YanıtlaSilMügecim dün sayfan açılmıyordu şü
YanıtlaSilkür düzelmiş:))Komposto enfes elle
rine sağlık iftar için alabilirmi
yim öpüyorum.
Yaz kış kompostoyu ailece çok severiz. Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilSevgili Müge şeftalinin her türlüsünü bende çok severim.. Kompostosu da çok yararlı.. Eline sağlık. Bane yzdığın değerli yorum içinde çok tyeşekkür ederim..Görüşmke üzere sevgiler.
YanıtlaSilYanına güzel bir domatesli pilav ne kadar güzel olur:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgileriminle
tatlım mail attım sana
YanıtlaSilMüge serin serin canım çekti inan.
YanıtlaSilBu sene bizde çok yaptık.Derine göre meyve suyu bu, sonra da tanelerini yiyor :)
ellerine sağlık canım
Ellerine sağlık, bu ramazan bende her hafta yapıyorum, bittikçe yine yapıyorum, kızlar bayılıyorlar. Ama ben şeftalileri öncesinde tuzlu sirkeli suda bekletiyorum ki diri diri kalsınlar diye...Bizimkiler de böyle seviyorlar...
YanıtlaSil