Sayfalar

13 Ağustos 2010 Cuma

BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Beşamel Soslu Tavuk


Açık büfe soframda sıcak olarak ikram ettiğim Beşamel Soslu Tavuk'un tarifini itiraf ediyorum, Ramazan için saklamıştım. Gün bugündür dedim, fena mı etmişim.. Elimden geldiğince Ramazan ayında her gün bir tarif yayınlamak gibi bir hedef koydum kendime bakalım başarabilecek miyim? Tabii haftasonları yapamayabilirim :)
Beşamel Sosu çok severim. Herşeye de yakıştırırım. Daha önce de karnıbahar gratende paylaşmıştım sizlerle nasıl uyguladığımı. Özellikle de tavuğa çok yakıştırdığım için beşamel soslu tavuğu sıkça yaparım diyebilirim.
Pratik bulduğum bu yemeğin en sevdiğim yanı ise herşeyi ile önceden hazırlanıp konuklar geldiğinde hemencecik fırına verilerek, sıcak sıcak servis edilebiliyor olması.
Malzemeler:
  • 500 gr kuşbaşı tavuk (ben kalçadan kuşbaşı yaptırıyorum ama göğüs eti seviyorsanız o da yakışacaktır.)
  • 50 gr tereyağ
  • tuz - karabiber
  • beşamel sos
  • rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için malzemelere buradan ulaşabilirsiniz.
Tavukları yıkayıp bir tencereye alıyoruz. Üzerine tereyağını da koyup kapağını kapatmadan pişene kadar kavuruyoruz. Tuz ve karabiberini ilave edip pişince ocaktan alıyoruz.
Beşamel sosumuzu buradaki şekilde hazırlıyoruz.
Sosumuz hazır olunca tavuklarımızla sosu harmanlayarak pişireceğimiz fırın kabına alıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcakken servis ediyoruz.


UzmanTV  
Tavuk Graten Tarifi

Afiyetle , sağlıkla

8 yorum:

  1. Çok iyi etmişsin,tavuk olsun da her türlüsü kabulümüz :)Çok nefis gözüküyor ayrıca,beni deneyin,pişman olmazsınız diyor,lisan-ı haliyle :) Ellerine sağlık..Hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  2. Müge Hanım;
    bence de çok iyi etmişsiniz..
    ellerinize sağlık..
    tavuk herzaman kırmızı ete göre önde benim için o yüzdendir ki çok beğendim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Beşamel sosolu tavuk çok sevdiğim bir tariftir. Görüntü süper. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. gercekten saklamaya değmiş canım:)ellerıne sağlık.nefısss bır göruntu.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle Ramaan'a yakışanbir tarif. Saklamakla iyi yapmışsın tabii..biz de hergüne bir tarif yayınlıyoruz Peçeteden notlar ile hadi bakalım hepimizin gazası mübarek olsun :))))

    YanıtlaSil
  6. gerçekten iyi etmişsin arkadaşım.ortaya süper bişey çıkmış.ellerine sağlık.hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  7. Akşam da yaklaştı offff çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Selam,

    Ellerine sağlık. Hem pratik hem nefis. Önceden hazırlanabilmeside harika.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan