Genellikle kış mevsiminde tüketimi artan nohutu, ben sanırım yazın daha çok kullanıyorum, bunu farkettim.O da sıkça soğuk çorba tüketmemizden kaynaklanıyor. Daha önce adaş şekerimde yediğim ve hem pratikliği hem de lezzeti ile çok hoşuma giden Nohut Salatasını konuklarıma yapınca nohutlu yaz uygulamalarına bir tane daha eklenmiş oldu.
Özellikle yaklaşan Ramazan ayında da sofralarda hafifliği ve rengarenk görüntüsü ile değerlendirebileceğiniz bu salatayı çok seveceğinize eminim. Acemi mutfak şefleri, siz de eğer ıslatmaya ve haşlamaya üşenirseniz hazır konserve nohutla bu salatayı çok rahat bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2-3 adet kırmızı biber
- ince kıyılmış kıvırcık
- 1 su bardağı mısır
- ince kıyılmış taze soğan
- 1/2 limon suyu
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- tuz
Nohutları bir gece önceden ıslatıp , haşlayarak hazırlıyoruz. Derin bir kasede nohut, ince kıyılmış kıvırcık salata, mısır, taze soğan ve ufak ufak doğranmış kırmızı biberleri karıştırıyoruz. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağ ve tuz ile soslandırarak tekrar karıştırıp servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
Not : Taze nane, dereotu gibi yazın nimet sayılabilecek taze otları ile de renklendirilirse harika bir sonuç alınacaktır.
Afiyetle & sağlıkla,
Canım ellerine sağlık gerçekten harika bir salata öpüyorum.
YanıtlaSilMügeciğim eline sağlık sevgiler..
YanıtlaSilMüge'ciğim ellerıne sağlık nohut salatası degısık olmus.nout seven bırı olarak denemem lazım:)sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.severek yediğim salatalardan biri.ve güzel görünüyor...
YanıtlaSilnohuta bayılırım.ssalatasınıdsa çok seveceğimden eminim.ellerinize sağlık .
YanıtlaSilEllerine sağlık pratik ve lezzzetli bir tarif ,sevgilerimle
YanıtlaSilbesleyicilik degeri çok yüksek bir salata bende yaparım arada.ellerine saglık.
YanıtlaSilenfes görünüyor ve bir o kadar besleyici yaz aylarında gerçekten de muhteşem olur,ellerinize sağlık
YanıtlaSil