Ne iyi etmişim de hep yeni bir şeyler denemişim o gün misafilerime :) Bir aydır cepten yazıyorum resmen. Yazmadığım hala bir kaç tarif var hatta :) Bu beni Ramazan ayına kadar rahat rahat idare eder sanırım.
Bu tarife "Kayısılı Cheesecake" de denilebilir ama cheesecake'e nazaran içi daha yumuşak bir pasta aslında. Tarifi Sofra Dergisi , Haziran 2010 sayısından aldım ancak üzerinde bazı oynamalar yaptım.
- 1 paket finger bisküvi
- 100 gr tereyağ
- 6 adet yumurta
- 1 kutu süzme yoğurt (Sütaş 750 gr)
- 1 paket beyaz krem peynir (Pınar Beyaz)
- 1 su bardağı krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilyalı puding (Dr. Oetker)
- 20 adet kayısı
- 10-15 adet kiraz
- pudra şekeri (Servis ederken)
Tabanını hazırlama :
Bisküvileri elimizle parçalayıp, robota koyuyoruz ve un haline gelene kadar parçalıyoruz. Tereyağını eritip un haline gelen bisküvilerle karıştırıyoruz. 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına
yağlı kağıt koyup kitliyoruz. Tereyağ bisküvi karışımını kalıbın tabanına bastırarak eşit kalınlıkta yayıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız tabanı buzdolabında 30 dk kadar bekletiyoruz.
Kremasını hazırlama :
Yumurta sarı ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta sarılarını bir kaba alıp, toz şekerle çırpıyoruz.
Karışım krema kıvamına gelince yoğurt, peynir, krema, un ve pudingi ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. (Bu aşamada yoğurdun kıvamından vb durumlardan ötürü çok sıvı kalırsa bir kaşık daha un ilave edebilirsiniz)
Kayısıların yarısının çekirdeklerini çıkartıp, robotto püre haline getirip bunu da yumurta sarılarının olduğu karışıma ilave ediyoruz.
Yumurta beyazlarını da bir tutam tuz ile cam bir kapta bıçakla kesilinceye kadar çırpıyoruz. Kıvamını bulunda yumurta sarılarının olduğu karışıma katıp , tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Bunu buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine döküyoruz.
Kayısıların kalanını ufak ufak doğrayıp hazırlıyoruz. Kirazların da çekirdeklerini çıkarttıktan sonra doğruyoruz. Kayısı ve kirazları una bulayıp karışımın üzerine serpiştiriyoruz.
Pastamızı 180 derecede , önceden ısıtılmış fırında, ortası pişene kadar tutuyoruz. (yaklaşık 1 saat) .
Pişince soğumak üzere buzdolabında bekletiyoruz.
Pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Mügeciğim ellerine sağlık harika bir pasta olmuş.Bir dilim kaldımı acaba:))Öpüyorum...
YanıtlaSilellerine sağlık canım benimde aklıma girdin şimdi canım çekti ya bu sıcakta mutfağa girilir mi ?
YanıtlaSilafiyet bal olsun hepinize..
sevgiler
nefis bir pasta olmuş müge hanım ellerinize sağlık
YanıtlaSilşeftali ile yapılınca da nefis olur değil mi müge hanımm.. mutfak bir derya:) bir tarif bin alternatif..
YanıtlaSilçok leziz ve gösterişli bir tarif olmuş kesinlikle..
Ellerine sağlık çok değişik ve lezzetli olduğundan eminim
YanıtlaSilGerçekten çok çok güzel gözüküyor! Lezzetli olduğu da belli. Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilDenenesi bir tarif mügecim. Eline sağlık
YanıtlaSilhmmm harika bir şey bu, ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel olmuş. Kayısıyı pastalarda hiç kullanmamıştım. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık şahane görünüyor canım...
YanıtlaSilellerinize sağlık, harika görünüyor, bu tarifi mutlaka deniycem
YanıtlaSilGoruntu gercekten muhtesem! Cok istah acigi, ellerine saglik.
YanıtlaSilNefis gözüküyor,elinize sağlık...
YanıtlaSildeneyeceğim bu değişik tarifi eve döner dönmez inşAllah.
YanıtlaSilellerinize sağlık.
bu arada evet bitişe yaklaşıyoruz ama genede Hayırlı Ramazanlar olsun kalan günler adına en azından:)