Sayfalar

26 Temmuz 2010 Pazartesi

KAYISILI YOĞURT PASTASI

Kayısılı Yoğurt Pastası

Ne iyi etmişim de hep yeni bir şeyler denemişim o gün misafilerime :) Bir aydır cepten yazıyorum resmen. Yazmadığım hala bir kaç tarif var hatta :) Bu beni Ramazan ayına kadar rahat rahat idare eder sanırım.

Bu tarife "Kayısılı Cheesecake" de denilebilir ama cheesecake'e nazaran içi daha yumuşak bir pasta aslında. Tarifi Sofra Dergisi , Haziran 2010 sayısından aldım ancak üzerinde bazı oynamalar yaptım.

  • 1 paket finger bisküvi
  • 100 gr tereyağ
  • 6 adet yumurta
  • 1 kutu süzme yoğurt (Sütaş 750 gr)
  • 1 paket beyaz krem peynir (Pınar Beyaz)
  • 1 su bardağı krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilyalı puding (Dr. Oetker)
  • 20 adet kayısı
  • 10-15 adet kiraz
  • pudra şekeri (Servis ederken)

Tabanını hazırlama :

Bisküvileri elimizle parçalayıp, robota koyuyoruz ve un haline gelene kadar parçalıyoruz. Tereyağını eritip un haline gelen bisküvilerle karıştırıyoruz. 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına
yağlı kağıt koyup kitliyoruz. Tereyağ bisküvi karışımını kalıbın tabanına bastırarak eşit kalınlıkta yayıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız tabanı buzdolabında 30 dk kadar bekletiyoruz.

Kremasını hazırlama :

Yumurta sarı ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta sarılarını bir kaba alıp, toz şekerle çırpıyoruz.

Karışım krema kıvamına gelince yoğurt, peynir, krema, un ve pudingi ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. (Bu aşamada yoğurdun kıvamından vb durumlardan ötürü çok sıvı kalırsa bir kaşık daha un ilave edebilirsiniz)

Kayısıların yarısının çekirdeklerini çıkartıp, robotto püre haline getirip bunu da yumurta sarılarının olduğu karışıma ilave ediyoruz.

Yumurta beyazlarını da bir tutam tuz ile cam bir kapta bıçakla kesilinceye kadar çırpıyoruz. Kıvamını bulunda yumurta sarılarının olduğu karışıma katıp , tahta kaşıkla karıştırıyoruz.

Bunu buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine döküyoruz.

Kayısıların kalanını ufak ufak doğrayıp hazırlıyoruz. Kirazların da çekirdeklerini çıkarttıktan sonra doğruyoruz. Kayısı ve kirazları una bulayıp karışımın üzerine serpiştiriyoruz.

Pastamızı 180 derecede , önceden ısıtılmış fırında, ortası pişene kadar tutuyoruz. (yaklaşık 1 saat) .

Pişince soğumak üzere buzdolabında bekletiyoruz.

Pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

14 yorum:

  1. Mügeciğim ellerine sağlık harika bir pasta olmuş.Bir dilim kaldımı acaba:))Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım benimde aklıma girdin şimdi canım çekti ya bu sıcakta mutfağa girilir mi ?
    afiyet bal olsun hepinize..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. nefis bir pasta olmuş müge hanım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. şeftali ile yapılınca da nefis olur değil mi müge hanımm.. mutfak bir derya:) bir tarif bin alternatif..
    çok leziz ve gösterişli bir tarif olmuş kesinlikle..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çok değişik ve lezzetli olduğundan eminim

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok çok güzel gözüküyor! Lezzetli olduğu da belli. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  7. Denenesi bir tarif mügecim. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. hmmm harika bir şey bu, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş. Kayısıyı pastalarda hiç kullanmamıştım. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık şahane görünüyor canım...

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık, harika görünüyor, bu tarifi mutlaka deniycem

    YanıtlaSil
  12. Goruntu gercekten muhtesem! Cok istah acigi, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  13. Nefis gözüküyor,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. deneyeceğim bu değişik tarifi eve döner dönmez inşAllah.
    ellerinize sağlık.
    bu arada evet bitişe yaklaşıyoruz ama genede Hayırlı Ramazanlar olsun kalan günler adına en azından:)

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan