Gelen son konuklarım için hazırladığım davet menüsüne kaldığımız yerden devam edebiliriz diye düşünüyorum ....
Malzemeler:
Ne zamandır internette dolanırken rastladığım volovan tariflerini okuyup, denemek istiyordum.. Volovan hamuru aslında milföy hamurundan evde de yapılabilir... Ama ben Metro markette rastlayınca hazırını kullandım...
Volovan yapılışı :
Evde yapmak istenirse milföy hamurlarını su bardağı ile yuvarlak şekilde (ya da herhahngi bir kurabiye kalıbı da olabilir) kesmek gerekiyor. 20 adet milföy hamurundan yapılınca, elde edilen 20 yuvarlaktan 10 tanesinin ortası da çay bardağı ile tekrar kesiliyor. Alt tarafa tam yuvarlak üzerine de çember şeklinde olanı koyup, ikili takımlar elde ediliyor.Yumurta sarısı sürüp, çatalla çeşitli yerlerinden delip, fırında pişiriyoruz.
Ben hazır aldığım 20 tane volovan hamuruna yumurta sarısı sürdüm ve çatalla delikler açıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim ve 200 derece fırında kızarana ve kabarana kadar pişirdim.
Fırından çıktıklarında bardak gibi gözüküyorlardı...
İç malzeme :
Sıvıyağı tavaya koyuyoruz. İnce doğranmış biberleri kavurmaya başlıyoruz.Sosisleri de ufak ufak dilimliyoruz ve biberlerle kavurmak üzere tavaya alıyoruz. Sosisler renk değiştirince sıcak suda erittiğimiz salçayı ilave ediyoruz. Baharatlarını da ilave edip, son olarak domatesleri koyuyoruz. Hafifçe suyunu çekene kadar kaynatıp , ocağın altını kapatıyoruz.
Bu malzemeyi volovanların içine doldurup , üzerlerini rende kaşar ile süslüyoruz.
Misafirleriniz geldiğinde , 5 dk önce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5 dk kadar volovanları tutarsanız, sıcacık ve lezzetli bir ikramınız olacaktır.
Bu arada volovan hamurunun iç malzemesini çeşitlendirmek mümkün... Hatta soğuk olarak ikram etmek de.. Mesela akşam yemeğine gelen misafilerinize içine patlıcan salatası doldurulmuş volovanların olduğu bir tabak hazırlarsanız çok ilgi çekecektir...
Afiyetle kalın,
Eline sağlık canım,çok leziz görünüyor...Selamlar....
YanıtlaSilAy ne diyimm, hem sosisli volovan hemde menünün diğer üyeleri enfesssss olmuş.. Ellerin dert görmesin..
YanıtlaSilSevgiler...
Cok lezzetli görünüyorlar,ellerinize saglik.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bu volovanlar nasıl oluyor diye düşünürken tarifini gördüm içine değişik şeyler koyarak farklı lezzetler yakalamak mümkün sanırım..
YanıtlaSilwww.hayatintatlari.com/forum
Sevgili Müge,
YanıtlaSilVolovanlar çok şık ve leziz görünüyor, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Arkadaşlar merhaba,
YanıtlaSilZiyaretiniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge
çok şeker görünüyor ne güzel yeniyor...
YanıtlaSilCok harika olmuslar,böyle üzerinde rendelenmis kasar peyniri olunca daha bir sahane olur bana göre yemekler.Ellerine saglik.
YanıtlaSilMüge'ciğim,
YanıtlaSilBayıldım volovanlara:)) Ellerine sağlık, ama böyle de olmaz ki, yemeğin üstüne bile canım çekti:)))
Sevgilerrrrr....
selamlar...
YanıtlaSilsosis severim,
volovan hmmm, görüntüs süper :))
ellerine saglik...
canim istedi bir tanesini yemek simdi ya :))
afiyet olsun... selamlar, aysel
yillarrrrrrrrrrr once tarif defterime yazdigim tarif :) ama hic denememistim harika gorunuyor
YanıtlaSilcumartesi beraberdik canım ama şimdi yazmak istedim.Pek merak ederdim marketlerde volovan hamuruna rastlardım ama hiç denemedim.Alıp deneyeceğim pek güzel görünüyor,senin emeğinde eklenince pek lezzetli olmuştur.
YanıtlaSilöptüm
her öğün için harika bir tarif olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
ya müge'ciğim hem davet sofran, hem menüdekiler, hem aşağıdaki pasta ve kurabiyeler hepsi harika. eline sağlık.
YanıtlaSilDenedim, çok guzel oldular :)
YanıtlaSilTeşekkürler!
http://bytima.blogspot.com