Patates mantısı, görüntü açısından mantı adını almış yoksa içinde hamura dair hiç bir şey yok..Esasen üzerine dökülen sosunu saymazsak son derece hafif bile denilebilir.
Malzemeler:
- 3-4 tane orta boy patates
- yoğurt
- sarımsak
- üzeri için tereyağ, nane, kırmızı biber
Patatesleri haşlayın ve soğutun.Soğuyan patatesleri küp küp doğrayın ve servis yapacağınız tabağa koyun.Sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve patateslerin üzerine dökün.Son olarak sosu için tereyağını bir tavada kızdırın, kırmızı biber ekleyip, kavurun.Sosu yoğurdun üzerine dökün, nane ile süsleyin.
Afiyet olsun..
merhaba,blogunuza ilk ziyaretim ama sık kullanılanlarda artık ve patates mantısı bi harika evde heerkes bayıldı ayrıca yapılışı da çok pratik olması büyük bi avantaj.ellerinize sağlık.
YanıtlaSil