Sayfalar

12 Ocak 2011 Çarşamba

KADINBUDU KÖFTE

kadınbudu köfte



Ben çok sık pişirmesem de çocukken annemin çok yaptığı ve çok da sevdiğim bir köfte çeşididir,kadınbudu köfte. Engin pek sevmiyor diye ben yapmıyordum ama son yapışımda sever oldu, nasılsa :) Dolayısıyla, sanırım bundan sonra daha çok elim gidecek. Aslında orjinal tarifinde kıymanın yarısı kavrularak hazırlanıyor ama ben böyle yapmıyorum, tamamen çiğden uyguluyorum. Bana daha pratik geliyor ve aynı sonucu aldığımı düşünüyorum açıkçası.Yanına da Nohutlu Bulgur Pilavını şiddettle tavsiye ediyorum, çok yakışıyorlar.


Malzemeler: (10 adet köfte için)


  • 250 gr kıyma (yağsız dana kıyma kullanıyorum)
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç (diri olması önemli, çok lapa gibi haşlanmaması lazım)

Not: Ben bir önceden kalan pilav varsa onu değerlendirmek için kullanırım, siz de değerlendirebilirsiniz.


  • 1 adet orta boy kurusoğan
  • tuz, karabiber, kimyon
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

  • Soğanımızı rendenin ufak tarafı ile ağza gelmeyecek şekilde rendeliyoruz.
  • Bir kasede soğan, kıyma, pirinç ve baharatı yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz harçtan orta irilikte parçalar alıp, elimizle şekillendiriyoruz.
  • Yumurta sarısını bir kasede çırpıyoruz.
  • Köftelerimizi önce una, sonra yumurta sarısına sonra tekrar una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. (Açık büfe davetlerinizde soğuk olarak da tercih edebilirsiniz.)

Afiyetle & sağlıkla,



11 yorum:

  1. ay nasıl da canım çekti hem pilavı hem köfteyi bir de yanın da lahana turşusu oldumu hh deymeyin keyfime.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. benimde müthiş canım çekti arkadaşım.yanına pilav yanında turşu.offff ki offff.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık çok lezzetli olmuşlar canım çekti vallahi sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık sevgili arkadaşım.
    lezzetli görünüyor.
    arşivimde olmayan bir lezzet.sanırım artık yapma zamanı geldi bir kadınbudu köfte:))
    sevgiler bırakıyorum güzel yüreğine.
    muhabbetlerimle.

    YanıtlaSil
  5. Nasıl severim bir bilsen:)) Bende kıymanın yarısını kavurarak yaparım. Ama sana uyup çiğden yapmayı deneyeceğim. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Çok severim ..
    Yapamazsam diye hiç denemedim..
    Hani görünce dayanamadım senin tarifinle deneyeceğim..
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Mügecim ellerine sağlık, çok sevdiğim bir lezzettir. Bizim işyeri yemeğinde çıkar zaman zaman ama kendim yapmayı denemedim hiç. Senin bu güzel tariften sonra ben de denemeliyim dedim:).
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  8. Uzun zamandır aklımda k.b.köfte yapmak, uygun bir ölçü arıyordum bu ölçüler tam bizim aileye göre... Denemeliyim artık, ellerine sağlık sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Evde bir türlü deneyemediğim anneminde büyük ihtimalle kızartma işi diye tercih etmediği amma benim çok sevdiğim bir lezzet.en son kanaatte yiyip nefsimi körelttim ve de hala yapacağım..
    ama şu önümdeki tatili değerlendirirken bunu da denemeliyim:)
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık benim çocukların fovorisi
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  11. canım dedem eskilerin aşçılarından.biz çocukken bize özel yaptığı lezzetlerden biridir kadınbudu köfte.bu güzel lezzeti ve çocukluğumu hatırlattığınız için teşekkürler.
    sevgiyle...

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan