Sayfalar

17 Ekim 2008 Cuma

BADEMLİ KURABİYE


Şeker hamurlu, fotoğraflı kurabiyelerin yapımında sıkça kullandığım tarifi bu sefer sadece hamuru elimde yuvarlayarak üzerine bir adet badem koydum ve öyle pişirdim.
Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz şık bir kurabiye oluyor, deneyebilirsiniz.
Sable Kurabiyesi :
  • 500 gr un
  • 300 gr margarin (oda ısısında)
  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • 50 gr toz badem
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • üzeri için badem


Tüm malzemeler yoğurulur ve hamur 30 dk kadar buzdolabında bekletilir. Elde yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine badem konur ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

Afiyetle,

7 yorum:

  1. KURABIYELERDEKI BASARISIZLIKLARIM DEVAM EDINCE SABLA KURABIYE YAPAYIM DEDIM:)) BU TARIF TAM BENLIK:)))

    SEVGILERIMLE

    YanıtlaSil
  2. Mügeciğim,
    Ben de şeker hamurlu kurabiyeler için tarif arıyordum.Senin bu tarifini denemeyi düşünüyorum.
    İyi hafta sonları dilerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bademli kurabiye cok guzel gorunuyor...ellerine saglik,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Müge kurabiyelerin çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Bu arada Selanik'le ilgili yazılarınıda okuyorumda, benim annemde Selanik göçmeni. Hep söylemek istiyordum, unutuyorum. Tabi gidip görmek kısmet olmadı oraları ama. Senin yazılarından okuyup, görüyorum en azından. İnşallah bir gün gitmekte nasip olur. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  5. Adsız1:05 ÖÖ

    ellerıne saglık canım cok guzel gorunuyor sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  6. Selam canım,
    Ellerine sağlık
    nefis görünüyorlar
    iyi pazarlar dilerim

    YanıtlaSil
  7. Müge'ciğim,

    Ortasında fındık, fıstık, badem olan kurabiyeler her zaman favorim olmuştur, o yemişin tadı nedense başka hiç bir şeyde olmuyor:))

    Ellerine sağlık canım,

    Sımsıcak sevgiler.....

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan